Vacanţa de Paşte. Top 4 destinaţii ieftine din România

Cum sărbătoarea Paştelui se apropie cu paşi repezi, tot mai mulţi români plănuiesc să îşi ia o mini-vacanţă, pentru a petrece acest important eveniment al creştinătăţii în compania celor dragi. Dacă te numeri printre aceştia, iată care sunt unele dintre cele mai ieftine destinaţii de vacanţă din România, unde ţi-ai putea petrece Paştele.

Anul acesta este timpul să evadezi din rutină! Mai exact, te poţi recrea şi petrece alături de oamenii dragi momente frumoase chiar aici, în România. Există o mulţime de locuri care te aşteaptă cu braţele deschise.

1. Staţiunea 2 Mai

În cazul în care ţi-ai propus să-ţi petreci vacanţa de Paşte undeva la mare, însă nu dispui de un buget ridicat, 2 Mai poate fi o excelentă alternativă pentru staţiunea Mamaia.
Localizată la o distanţă de 5 km de oraşul Mangalia şi circa 6 km faţă de Vama Veche, staţiunea 2 Mai dispune de numeroase pensiuni care de abia aşteaptă să le treci pragul. În plus, pentru un sejur de 4 zile, preţurile pot varia între 200 şi 300 de lei pentru 2 persoane într-o cameră dublă.

2. Platoul Meledic

Iată o altă destinaţie ieftină din România ce merită vizitată măcar o dată în viaţă. Platoul Meledic este situat la circa 65 de km de Buzău, în zona Subcarpaţilor de Curbură, între comunele Mânzăleşi şi Lopătari. Acesta se întinde pe circa 136 de hectare şi atinge o înălţime medie de 600 m. În plus, Platoul Meledic oferă vizitatorilor forme de relief variate, printre care dealurile de sare şi dolinele.
În plus, coloritul este unul ce te va încântă fără doar şi poate, datorită brânduşelor ce răsar aici în fiecare primăvară şi toamnă.

În ceea ce priveşte cazarea, poţi opta pentru un hotel sau pensiune din localitatea Buzău sau direct la localnicii din comunele învecinate. În Buzău, preţurile variază între 60 şi 200 de lei/noapte/cameră dublă, în funcţie de opţiune. În plus, dacă dispui de cort, nu ezita să-l iei cu tine. Astfel, poţi petrece câteva ore minunate într-un peisaj fascinant şi rustic.

3. Vatra Dornei

Dacă îţi doreşi să-ţi petreci vacanţa de Paşte la munte, la aer curat, însă undeva departe de Valea Prahovei cea aglomerată, poţi alege cu încredere Vatra Dornei, din Carpaţii Orientali.
Situata in partea de nord a României, în judetul Suceava, Vatra Dornei este o aşezare depresionară cu o altitudine medie de 800 m. Aici te poţi bucura de nişte peisaje excepţionale şi te vei putea odihni în voie.

La capitolul preţuri, va trebuie să scoţi din buzunar între 115 lei de persoană (cuprinde cazare cu mic dejun şi masă festivă) şi 300 de lei de persoană (include cazare cu demipensiune şi masă festivă).

4. Băile Herculane

Băile Herculane este o altă staţiune montană pe care o poţi vizita în această mini-vacanţă de Paşte. Aceasta este o importantă bază de tratament, însă oferă vizitatorilor mai aventuroşi şi trasee turistice deosebite prin Munţii Cernei.

Dacă această scurtă descriere te-a convins, trebuie să ştii că preţurile variază, în funcţie de oferta hotelierilor.
Astfel, poţi plăti între 133 lei (cazare cu demipensiune şi masă festivă/noapte/persoană), pentru un pachet de minim 3 nopţi, şi 300 de lei (cazare cu demipensiune şi masă festivă/noapte/persoană), în aceleaşi condiţii.

30 Martie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod