Cele mai frumoase lacuri din Italia

Sclipiri de cleștar într-un decor de vis: cele mai frumoase lacuri din Italia

Italia este renumită pentru deliciile culinare, artă și priveliștile unice pe care le oferă în fiecare moment. Dacă îți planifici sejurul în această țară, să știi că cele mai frumoase lacuri din Italia pot concura cu stațiunile de pe malul mării, iar decorul cu munți și dealuri înverzite te va inspira să lași în urmă stresul sau oboseala.
Dacă ți s-a părut mereu că Italia are vremea perfectă pentru vacanță, iar rețetele specifice acestei țări sunt favoritele tale trebuie neapărat să o vizitezi. Chiar dacă inițial vei fi tentat să mergi direct pe malul mării, să știi că nu vei rata deloc frumusețea naturii și peisajul mirifc în cazul în care îți îndrepți pașii spre cele mai frumoase lacuri din Italia.
Apa lacurilor care reflectă culorile cerului și natura din jur, relaxarea și atmosfera plină de arome, muzică și fragmente de italiană te vor face să te distanțezi de tot ce te îngrijorează și să rezonezi cu decorul din jurul tău.

 
Iată care sunt cele mai frumoase lacuri din Italia:

 
1. Lacul Garda

Lacul Garda 

Aflat în nordul Italiei, între regiunile Lombardia, Veneto și Trentino, lacul Garda este una dintre cele mai apreciate destinații turistice.
Indiferent ce fel de vacanță îți dorești precis vei regăsi tot ce te face să zâmbești. Pe plajă și în orașele situate de-a lungul tărmului vei putea întâlni studenți care petrec, familii care se bucură de liniște în locațiile amenajate pentru camping sau turiști care explorează dealurile și fac excursii variate. Te poți caza și în hoteluri de lux, cu dotări de excepție, poți savura delicatese la restaurantele de lângă lac și vei avea parte de o priveliște uimitoare completată de un fundal pe tonuri de verde sau ruginiu și numeroase plaje deschise turiștilor. Precis vei fi impresionat ce concediul petrecut în apropierea lacului Garda.

 
2. Lacul Como

Lacul Como 

Se află în regiunea industrială a Lombardiei și este destinația de vacanță favorită a locuitorilor din Milano.
Oferă o varietate de activități culturale, peisaje care te vor fascina, ape transparente și circuite organizate pe bicicletă sau cu barca. Micile insule răspândite în cadrul lacului merită explorate pentru că au devenit adevărate oaze ale naturii luxuriante.

 
3. Lacul Ledro

Lacul Ledro 

Este localizat în zona muntoasă din Trentino, fiind un lac mai mic, cu o lungime de 3km și o lățime de 1,5km. Este o destinație ideală pentru turiștii care nu vor să rateze excursiile în natură, dar se bucură de apropierea apelor cristaline. Lacul Ledro are un climat temperat, cu brize relaxante vara. Poți înota, poți merge cu bicicleta sau te poți cățăra pe stânci. În apropierea lacului se află 4 plaje, iar una dintre ele permite și accesul câinilor, așa că poți veni liniștit cu toată familia și animalele de companie.

 
4.
Lacul Maggiore

Lacul Maggiore 

Se află la poalele Alpilor Italieni și este al doilea lac ca mărime din Italia. Lacul Maggiore este împărțit între Elveția și regiunile italiene Piemont și Lombardia. Vei putea observa numeroase insule pe care le poți vizita, iar vilele cu aspect elegant sunt ideale pentru a te caza în timpul sejurului. Elementul magic al lacului Maggiore sunt castelele maiestuoase, cu detalii arhitecturale grandioase, care te cufundă într-o atmosferă de poveste. Poți vizita numeroase muzee și rezerve naturale, astfel încât nu vei avea nicio clipă în care să te plictisești.

 
5. Lacul Bolsena

Lacul Bolsena 

Este cel mai mare lac vulcanic din Europa și se află la granița dintre regiunile Toscana și Umbria. A apărut în urma creării craterului după erupția vulcanului Vulsinio și are 2 insule, Bisentina și Martana.
Peștii de culori diferite care trăiec în apele lacului te vor inspira să explorezi adâncurile, iar pe mal vei descoperi multe restaurante specializate în preparatele cu pește.

 
6. Lacul Orta

Lacul Orta 

Este situat în vestul lacului Maggiore, în regiunea Piemont și are o întindere redusă. Inițial s-a numit Lacul Sf. Julius, iar în prezent una dintre insulele de pe lac poartă numele de San Giulio. Înconjurat de munți cu tonuri de verde, lacul Orta oferă o priveliște panoramică a întregii zone care îți va tăia respirația. Pe insula San Giulio poți vizita Bazilica Sf. Giulio, care adaugă o importanță culturală zonei și contribuie la crearea unei atmosfere de liniște, pace și relaxare.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
18 Februarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod