O portie de cultura cu porridge

Unul dintre obiectivele secundare in cadrul vacantei la Londra era sa incerc porridge. Stiam ca este o mancare tipic englezeasca si imi imaginam ca o gasesc la toate restaurantele.
Unul dintre obiectivele secundare in cadrul vacantei la Londra era sa incerc porridge. Stiam ca este o mancare tipic englezeasca si imi imaginam ca o gasesc la toate restaurantele. In momentul in care am intrebat un londonez unde gasesc mancarea lor traditionala, s-a uitat la mine cu o privire lunga si am inteles ca facusem o gafa.



Se pare ca originea porridge-ului este scotiana si se mananca mai mult in anotimpul rece. Cu toate acestea, sunt in Londra cafenele care servesc asa ceva. Am mers la Squat & Gobble, un lant de cafenele simpatice, special pentru ca aveau porridge in meniu.


Pana la urma, e vorba de un terci din ovaz servit cu fructe proaspete, cu alune sau cu miere, si seamana cu cerealele pentru micul dejun. Daca nu esti obisnuit cu asa ceva, porridge-ul nu va fi una dintre mancarurile tale preferate. Pentru mine a fost o varianta mult mai decenta decat english breakfast.

Sub influenta glucidelor, am mers spre Barbican Center, unde voiam sa vad expozitia creatorilor de moda Viktor & Rolf. Barbican este un centru cultural vast si modern, o scena pentru teatru, dans, film, expozitii si concerte.
La fiecare nivel regasesti un decor futurist, care te incanta prin spatiu si culoare. Expozitiile sunt listate la intrare si te poti orienta foarte usor spre lifturi si nivelurile respective.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod