Lectia de sushi

California Roll

Pentru un rulou am folosit un Nori (foaie de alge uscate), 110 g de orez preparat (reteta lui este la pagina 4), 6 g Tobikko (icrele), o felie de avocado si 15 g carne de crab. In plus, ai nevoie de: un servet ud, o tesatura din bambus pentru sushi, un cutit acutit si un bol cu apa rece.





Orezul era gata preparat, altfel lectia ar fi durat cu o ora mai mult. Mai jos este si reteta lui. Am aflat cu ceva regret faptul ca barbatii sunt cei mai indicati pentru a face sushi, pentru ca mainile lor sunt mai reci decat cele ale femeilor si, astfel, nu se modifica gustul pestelui crud.

In acest scop era folositor bolul cu apa rece, dar si pentru a avea tot timpul mainile umede. Altfel orezul se lipeste mai mult de maini decat de Nori.

Pasul 1: jumatate din foaia de alge (Nori) se plaseaza pe servetul umed de pe masa, cu partea neteda in jos. Orezul adera mai bine de partea aspra, astfel incat un bulgare de orez se asaza deasupra Nori-ului si se preseaza pentru a-l acoperi cat mai uniform. Cu o palma presezi, iar cealalta iti face o muchie acolo unde orezul se lipeste de marginile patrate ale Nori-lui.

Pasul 2: 6 grame de icre se imprastie uniform peste orez.


Pasul 3: totul se intoarce cu fata in jos, cu orezul pe servetul umed. In mijloc se asaza o felie de avocado si, de-a lungul, ei carne de crab.

Pasul 4: marginea cea mai apropiata se ruleaza pana la un centimetru de marginea cealalta. Ne oprim cateva secunde, apoi rulam pana la capat. Acest lucru va impiedica ruloul sa se desfaca.

Pasul 5: marginea cea mai apropiata a servetului se plaseaza peste rulou, pana il acopera. Jumatate din tesatura de bambus se pune deasupra servetului, cat sa acopere ruloul din trei parti.
Exterioarele laterale raman libere, iar masa formeaza cea de-a patra muchie. Ideea este sa creezi ruloului laturi rectangulare cu ajutorul tesaturii. Asa ca, dupa ce ai plasat tesatura deasupra, aplici presiune egala cu degetul mare catre tine, cel mijlociu - pe latura indepartata, iar aratatorul - deasupra.

Pasul 6: se inlatura tesatura si servetul de deasupra ruloului si intoarcem ruloul 90 de grade. Repetam pasul 5.

Pasul 7: ruloul este gata, dar mai trebuie taiat in 3 bucati egale cu un cutit curat, trecut prin apa rece si cu miscari ferme in zig zag.
Acum bucatile de California Roll se pun cu interiorul in sus si sunt gata de savurat.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 19 Feb 2009, 11:46
    sushi

    ce fel de orez este necesar pt sushi cel cu bobul scurt sau lung .mersi

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod