Idei de senzație pentru o escală în DUBAI

Foto: Dubai Economy and Tourism / AYA Universe

Dubai este cămin pentru o gamă nesfârșită de atracții de talie mondială, peisaje uluitoare, hoteluri spectaculoase și evenimente epice. Există nenumărate motive pentru a vizita Dubai pentru o vacanță și, de ce nu?, pentru o escală. Cu activități pentru toate bugetele, preferințele și cerințele, Dubaiul va distra vizitatorii pe tot parcursul anului.

 

Iată câteva idei dintre care poți alege atunci când organizezi o escală în acest emirat unic: DUBAI!


Museum of the Future
 

Foto: Dubai Economy and Tourism



Un plus distinctiv la orizontul Dubaiului, această minune arhitecturală îi duce pe vizitatori într-o călătorie în ziua de mâine. Fațada muzeului cu design unic prezintă citate ale Alteței Sale șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum în caligrafie arabă, proiectate de apreciatul artist Mattar bin Lahej, în timp ce camerele din interior sunt dedicate diferitelor teme, inclusiv explorarea spațiului, schimbările climatice, progresul tehnologic, și bunăstare.

AYA Universe
 

Foto: Dubai Economy and Tourism



Lansat de compania-mamă HyperSpace, o companie Future Forward Entertainment care construiește și operează parcuri fizice pentru o lume digitală, AYA invită călătorii îndrăzneți să pășească într-un univers uriaș de experiențe vibrante, interactive în 12 zone diferite, fiecare cu tema sa unică și elemente interactive. La AYA turiștii vor lăsa în urmă lumea reală pentru a crea amintiri ale viitorului într-un cosmos vibrant și plin de culoare. Călătoria transformatoare începe prin intrarea în lumea Aurora, urmată de zonele The Source, Drift, Outland și The Pool. Stele cosmice, bazine, dealuri luxuriante și cascade din zona River, The Falls, Celestia, Flora, Tides și Harmonia completează experiența spectaculoasă. Pe drum, călătorii către AYA vor dansa cu avatare și vor debloca personaje noi cu care să interacționeze, ca parte a experienței cu totul captivante, într-un sanctuar care nu există în propriul nostru univers cunoscut.

Alserkal Avenue
 

Foto: Dubai Economy and Tourism



Unul dintre cele mai renumite cartiere culturale din Dubai, Alserkal Avenue este situat în zona industrială Al Quoz și oferă galerii de artă contemporană, precum și studiouri de yoga, spinning și wellbeing, cafenele autohtone și Cinema Akil, care proiectează filme independente de artă. Un magnet pentru tipurile culturale, Alserkal găzduiește unele dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Dubai, inclusiv Galeria Leila Heller, care prezintă lucrările artiștilor contemporani din Orientul Mijlociu, Asia Centrală, Asia de Sud-Est și Turcia, Galeria Custot, reprezentând modern și contemporan, artiști din Europa și SUA și The Third Line care prezintă artiști contemporani din Orientul Mijlociu.

Old Dubai
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Coffee Museum



Vizitatorii orașului se pot cufunda în istorie făcând o excursie pentru a explora minunile Old Dubai. Începeți cu Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Centre for Cultural Understanding (SMCCU) unde oaspeții pot înțelege mai bine cultura și obiceiurile Dubaiului, continuând apoi cu Coffee Museum, care arată de ce cafeaua joacă un rol atât de important în cultura arabă.

Arhitectură
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Burj Al Arab



Dubaiul este cunoscut pentru zgârie-norii în creștere și orizontul spectaculos. Pe lângă faptul că găzduiește Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Dubaiul se mândrește cu o serie de alte minuni arhitecturale, inclusiv Burj Al Arab  și cea mai înaltă ramă din lume, Dubai Frame.  Sau călătorește înapoi în timp și explorează turnurile eoliene din cartierul istoric Al Fahidi, dar nu rata și Dubai Creek.

Restaurante cu stele MICHELIN
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Ossiano Restaurant

 

Ghidul Michelin Dubai a fost lansat în iunie 2022, recunoscând orașul ca destinație gastronomică de renume mondial. Scena culinară bogată și diversă a emiratului este plină de experiențe inovatoare culinare, bijuterii ascunse din cartier și meniuri creative care reflectă tradițiile arabe, aromele lumii și o fuziune modernă inspirațională. Repere ale ghidului inaugural includ LOWE, restaurantul modern din Dubai, fără deșeuri, care a primit o râvnită Stare Verde, dar și Ossiano, care îi duce pe oaspeți într-o călătorie în adâncurile oceanului.

Dubai brunch, un must
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Tasca Restaurant



Idee de Brunch în Dubai este ca o instituție de weekend cu multe restaurante din oraș care își prezintă propria interpretare a experienței culinare. Multe dintre cele mai renumite brunchuri ale orașului sunt găzduite la restaurante conduse de bucătari celebri, cum ar fi Gordon Ramsay's Bread Street Kitchen at Atlantis, The Palm sau restaurantil portughezului Jose Avillez, Tasca de la Mandarin Oriental Jumeira care oferă oaspeților arome vibrante și o atmosferă plină de viață.

Aventuri la înălțime
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Hot Air Balloon Ride



Există o mulțime de experiențe minunate disponibile în tot orașul, permițând vizitatorilor să se bucure de deșertul și peisajul orașului uimitor al Dubaiului, de la magicul hot air balloon ride zburând deasupra deșertului la helicopter tours oferind vizitatorilor o vedere panoramică asupra Palm Jumeirah, Dubai Marina și nu numai.

Mall-uri
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Dubai Mall



Dubai este visul cumpărătorilor și cu o multitudine de mall-uri cu atracții distractive, există multe de explorat pentru pasionații de cumpărături. Situat în centrul orașului Dubai, Dubai Mall este cel mai mare centru comercial interior din regiune și una dintre cele mai vizitate destinații de divertisment și retail din lume, cu peste 100 de milioane de vizitatori în fiecare an. Vizitatorii se pot îndrepta și către Mall of the Emirates unde vă așteaptă o gamă largă de couture și modă, precum și vitrine pop-up de designer, evenimente și activități pentru întreaga familie. Iubitorii de chilipiruri pot vizita, de asemenea Dubai Outlet Mall, oferind o serie de produse de designer la prețuri reduse.

Dubai Food Festival
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Dubai Food Festival



Având loc din 28 aprilie 2023 și până pe 7 mai 2023, Dubai va marca cel de-al 10-lea an al sărbătoririi anuale a scenei vibrante a meselor din oraș. Evenimentul va prezenta criza de arome și bucătării disponibile în toată Dubai, de la spectacole de gătit live până la cea mai bună mâncare stradală a orașului, precum și săptămâna mereu populară a restaurantelor din Dubai, în care mesenii pot gusta meniuri fixe la unele dintre cele mai bune restaurante ale orașului pentru un preț accesibil. Deci, dacă sunteți în Dubai asigurați-vă că nu veți rata acest eveniment culinar uimitor!

Activități pline de adrenalină
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Sky Dive Dubai



Pasionații de adrenalină se pot bucura de o serie de activități interesante în Dubai în 2023, cum ar fi experiența o dată în viață de cădere liberă și parașuta cu Sky Dive Dubai.  O aeronavă ușoară transportă parașutisti la 13.000 de metri deasupra emblematicului Palm Jumeirah și Dubai Marina, gata să iasă din avion pentru un salt în tandem cu până la 90 de secunde de cădere liberă, înainte de a fi ghidat ușor înapoi la sol de către instructorii cu înaltă calificare.
 

Foto: Dubai Economy and Tourism / Xline Dubai



Alternativ, cei care caută aventuri își pot face inima să bată în timp ce trec prin Dubai, cu zgârie-norii orașului sub ei, la cea mai lungă tiroliană urbană din lume, la Xline Dubai Dubai Marina. Această tiroliană de 1 kilometru lungime și 170 de metri înălțime permite sufletelor curajoase să alerge prin cer cu viteze de 80 km pe oră.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod