Descoperiți scena culinară din Dubai

Când vine vorba de iubitorii de mâncare, Dubai are una dintre cele mai bune oferte culinare. Nu trebuie să călătorești prin lume pentru a gusta mâncarea din diferite țări. Vino în Dubai!
Orașul găzduiește cel mai mare festival culinar din lume: Dubai Food Festival. Cea de-a opta ediție a Dubai Food Festival (DFF) a avut loc în perioada 25 februarie 2021 - 13 martie 2021. Extravaganța culinară anuală s-a desfășurat pe parcursul a 17 zile, inclusiv trei weekend-uri de experiențe culinare organizate în tot orașul, evidențiind scena gastronomică unică a Dubaiului, bucătari și personalități culinare și experiențe culinare remarcabile.

Pasionații de mâncare au descoperit și bijuteriile culinare ascunse ale Dubaiului, care prind viață în timpul festivalului cu oferte de neratat și meniuri speciale. Cu peste 200 de naționalități, Dubai este un amestec de culturi și arome. Una dintre cele mai bune modalități de a descoperi o destinație este prin mâncarea sa și cu o gamă largă de restaurante rafinate și avanposturi ale instituțiilor renumite la nivel mondial, alături de concepte de mâncare stradală și de o scenă culinară impresionantă, există multe de descoperit pentru gurmanzi.

Și începând cu luna martie, Dubai, una dintre cele mai diverse destinații gastronomice din lume, a fost selectată de Ghidul MICHELIN pentru a fi cea mai recentă locație adăugată celor 35 de destinații culinare din America de Nord, America de Sud, Asia Pacific și Europa. Lansarea Ghidului MICHELIN Dubai din acest an va fi un catalizator pentru a poziționa Dubaiul drept destinația pentru gurmanzi și pentru cei care caută experiențe culinare autentice, pentru toate gusturile și buzunarele.
 

UN GHID PENTRU MÂNCAREA AL FRESCO  

Dubai oferă o gamă largă de opțiuni de luat masa în aer liber, de la locații superbe pe plajă, la mese elegante la piscină și terase aerisite pe acoperiș, cu vederi minunate.

Acest lounge în aer liber vibrant și plin de culoare a fost deschis în octombrie 2020 în inima modernului Studio City, centrul de muzică, film și divertisment din Dubai. Oferind o experiență culinară delicioasă autentică libaneză și turcească, Cloud Lounge are un meniu vibrant cu mâncăruri precum creveți la grătar serviți cu hummus, kebab turcesc Alinazik și harra de somon condimentat.

Foto: DET
Traducându-se prin „distracție și răutate”, Masti este un concept de restaurant și lounge plin de culoare situat la La Mer, una dintre cele mai la modă destinații de pe malul mării din Dubai. Reinterpretând bucătăria indiană, Masti oferă un meniu comun cu mâncăruri influențate de arome globale. Cu delicii culinare, cum ar fi ceviche-ul Black Bass și Bhatti merguez, care oferă un amestec puternic de arome africane și indiene, mesenii se pot îmbarca într-o călătorie culinară de pe terasa lui Masti, pe un fundal oceanic.

Foto: DET

Spunând povestea Dubaiului prin arhitectura tradițională și designul modern, Al Seef este o destinație uluitoare pe Creekside, la doar câțiva pași de inima culturală a vechiului Dubai. De la deschidere în 2018, Mitra Bistro a câștigat aprecieri pentru aromele sale aventuroase și evenimentele tematice. Dispunând de un meniu indian progresiv inspirat din bucătăria pan indiană și din Orientul Mijlociu, fuziunea culturilor infuzează pentru a crea o experiență culinară memorabilă. Cu o terasă „plutitoare” compensată de lumini și felinare sclipitoare, Mitra se transformă într-un lounge atmosferic în aer liber pe timp de noapte.


Foto: DET

Situat în emblematicul Burj Al Arab, Sal este o experiență șic pe plajă și un restaurant pop-up care oferă preparate din bucătăria sud-mediteraneană cu vedere la strălucitorul Golf Persic. Prima „sala de mese cu oglindă” în aer liber din Dubai, gurmanzii vor fi captivați de apusul uluitor și de vederile excepționale asupra apelor albastre strălucitoare, perfect încadrate de Burj Al Arab. Punând un accent ferm pe produse de calitate și pe bucătăria aromată, Sal servește deliciile mediteraneene cu mâncăruri distinctive, cum ar fi dorada în stil Isolana, biban de mare cu crustă de sare și crab suculent cu linguine trenette de casă, aducând un omagiu oceanului.

STREET FOOD LA PREȚURI DE 20 AED ȘI MAI MICI


În timp ce Dubaiul poate fi cunoscut pentru locurile sale de lux de luat masa și pentru experiențele gourmet, orașul deține multe locații ascunse pe care nu vrei să le ratezi. Iată un ghid rapid pentru a lua masa în Dubai cu buget redus. 

1. Falafel Sandwich de la Operation: Falafel – 12AED
Operation Falafel este un concept de origine care a evoluat într-un brand global cu avanposturi în Emiratele Arabe Unite, precum și în KSA. Oferind mâncăruri arabe proaspete și gustoase, cu o interpretare modernă a ingredientelor tradiționale, de ce să nu încercați sandvișul falafel cu hummus, murături, mentă proaspătă, roșii, coajă de lămâie și tahini învelite în pâine proaspătă pita sau saj la doar 12 AED. 

2. Samosa Chaat de la Chaat Bazaar – 10AED
Cei care iubesc mâncarea stradală indiană autentică vor avea parte de un răsfăț culinari pe alese la Chaat Bazaar,  un restaurant vegetarian animat care servește gustări și deserturi delicioase. Gustați tradiționalul și deliciosul samosa chaat, plin de arome și condimente încălzitoare, la prețul de doar 10 AED.

3. Za’atar and cheese fatayer de la Mama’esh – 15AED
Picant, cu nuci sau sărat, dar întotdeauna gustos, Za'atar este una dintre aromele emblematice ale Dubaiului și este adânc înrădăcinată în bucătăria din Orientul Mijlociu și din bucătăria mediteraneană. Încercați zaatar și brânză fatayer la brutăria confortabilă de cartier Mama’esh pentru doar 15AED. 

4. Chicken Biryani de la Ravi Restaurant – 14AED 
Un loc popular pakistanez de luat masa în stil casual, Ravi este cât se poate de autentic. Situat în cartierul Satwa, vizitatorii și rezidenții deopotrivă se pot răsfăța cu mâncare tradițională de confort din India și Pakistan. Gustați biryani de pui favorit local, la prețul de doar 14 AED.

5. Chicken Shawarma sandwich de la Al Mallah – 9AED
Fondat in 1979, mâncarea tradițională libaneză de la Al Mallah’s nu dezamâgește. Pentru doar 9 AED, bucurați-vă de o Shawarma de pui gustoasă, plină de arome calde și condimente bogate. Filiala Satwa a lui Al Mallah este ideală pentru a privi lumea după o după-amiază petrecută explorând arta stradală și picturile murale de pe strada 2 Decembrie.

CELE MAI BUNE LOCURI DE A LUA MASA AVÂND O PRIVELIȘTE DE VIS


De la priveliști panoramice ale orizontului până la priveliști uriașe de plajă, pasionații de gastronomie care vizitează Dubaiul pot aștepta cu nerăbdare să ia masa în cele mai surprinzătoare locuri cu unele dintre cele mai bune fundaluri ale orașului.

BBQ Donut

Pentru o experiență culinară unică pe apă, de ce să nu încercați să faceți grătar într-o gogoașă gonflabilă de-a lungul pârâului? Testează-ți abilitățile culinare pe BBQ Donut’s, grătarul special conceput de la BBQ Donut în timp ce vă bucurați de împrejurimile spectaculoase și de orizontul orașului.


Foto: BBQ Donut’s / DET

CÉ LA VI


Amplasat printre orizontul strălucitor al Dubaiului, CÉ LA VI captivează vizitatorii cu priveliști imbatabile la Burj Khalifa și centrul orașului Dubai. CÉ LA VI este deschis pentru prânz și cină, servind preparate din bucătăria asiatică contemporană. Ajungeți acolo pentru apus pentru câteva fotografii uimitoare cu Burj Khalifa.

Alici, Bluewaters

Restaurant de casă, Alici este inspirat de coasta Amalfi și mergând înăuntru e ca și cum ați păși într-o trattorie italiană confortabilă. Însemnând „anșoa”, Alici celebrează bucătăria italiană de sezon. Cu preparate proaspete, cum ar fi risotto cu trufe negre și o selecție crudă, inclusiv gambero rosso (creveți roșii la grătar) și tatare tonno (tatare de ton), meniul este plin de cele mai fine arome din sudul Italiei.

EXPERIENȚE UNICE PENTRU CINĂ


Începeți călătoria culinară de memorat pe viață cu experiențe culinare care nu pot fi găsite nicăieri altundeva.

Time Out Market Dubai

Foto: DET

Time Out Market Dubai, prima piață care oferă scena alimentară și culturală a orașului într-un singur loc, făcându-l o destinație „de vizitat obligatoriu”. Cu o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați, Time Out Market Dubai oferă o combinație atent selectată de 17 restaurante și spații de artă și culturale, inclusiv o selecție de opt bucătari premiați și restaurante locale preferate, alese și testate cu atenție de experții locali Time Out Dubai.

Downtown Kitchens

O piață artizanală, Downtown Kitchens celebrează comunitățile, culturile și bucătăriile globale în timp ce îi întâmpină pe gurmanzi într-o călătorie culinară, oferind talent autohton și internațional în această destinație de zi la noapte.

Amazónico

Foto: DET

Inspirându-se din diversitatea culturală și moștenirea gastronomică a regiunii Amazon, Amazónico combină bucătăria tropicală și latino-americană, precum și arome din comunitățile asiatice și mediteraneene din regiune. Restaurantul, situat în Centrul Financiar Internațional Dubai (DIFC), are o verdeață luxuriantă pentru a transporta clienții într-un paradis tropical.

BUCĂTĂRIA EMIRATI


Bucătăria emirateană este la fel de diversă și cosmopolită ca și orașul însuși, luând influență și aromă din întreaga regiune, precum și stilul de viață străvechi al beduinilor. Ia masa ca un localnic la una dintre aceste bijuterii din Emirate:

Arabian Tea House


Descoperiți Arabian Tea House, un restaurant pitoresc din cartierul istoric Al Fahidi și experimentați gustul bucătăriei tradiționale emiratene la micul dejun, prânz sau cină.

Al Fanar

Cu o atmosferă a Dubai-ului din anii 1960, Al Fanar Restaurant & Cafe oferă un gust din bucătăria autentică emirati, cu un meniu variat pe măsură, cu preparate clasice locale, cum ar fi maleh nashef (pește sărat în sos de roșii) și luqaimat (gogoși locale).

Siraj

Foto: DET

Unul dintre primele restaurante de fuziune emirato-levantine din regiune, Siraj oferă un meniu unic constând dintr-o reimaginare modernă a aromelor emirato-levantine în Souk Al Bahar, o întorsătură modernă a unei piețe tradiționale din Orientul Mijlociu din centrul orașului Dubai. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod