Cum să-ți faci bagajul dacă zbori cu companii low-cost? 3 sfaturi!


2. Atenție la obiectele interzise

Când călătorești cu o companie de zbor low cost, mai trebuie să te gândești și la obiectele pe care NU ai voie să le transporți în bagajul de mână. Aceste detalii sunt foarte importante în special dacă ai renunțat la bagajul de cală și te vezi nevoită să îndeși tot ce îți trebuie în micul bagaj de mână.

Acestea fiind spuse, citește cap-coadă informațiile oferite cu privire la obiectele interzise - toate companiile le pun la dispoziție în secțiunile dedicate ale site-urilor proprii.
Însă, în mare, reține că nu ai voie să călătorești cu lichide (parfum, gel de duș, șampon etc.) în recipiente mai mari de 100 ml - produsele trebuie sigilate într-o pungă transparentă și prezentate separat la controlul de securitate -, obiecte ascutițe (unghieră, forfecuță, pensetă, pilă de unghii din metal, lame de ras ș.a.), alcool (decât dacă respectă prevederile de mai sus sau a fost cumpărat din duty free, caz în care trebuie să prezinți bonul fiscal), trepied foto etc.

În rest, nu îți face griji în privința altor bunuri personale, de la bani, documente, chei, la obiecte electronice și electrocasnice de styling - le poți lua în bagajul de mână fără probleme.

3.Folosește la maximum capacitatea bagajului tău

În completarea primului punct, nu ar strica să deprinzi câteva metode istețe de împachetare a hainelor, astfel încât să îți încapă cât mai multe în bagajul de mână.
O asemenea metodă? Începe prin a strecura șosetele în pantofii pe care îi iei cu tine, apoi așază încălțămintea la baza bagajului așa cum a-i face-o într-o cutie de pantofi. În spațiul rămas lângă pantofi, așază tricouri și pulovere suprapuse.

La final, așază obiectele vestimentare care ți-ai dori să fie cât mai puțin șifonate, unele peste altele. Însă nu oricum: întinde o pereche de pantaloni, spre exemplu, lăsând jumatate din lungimea sa în afara bagajului, apoi procedează la fel din partea opusă a trollerului, cu o altă pereche de pantaloni.
Suprapune toate hainele de care ai nevoie, după care pliază-le pe toate în interior. Și gata!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod