Croaziere de lux, accesibile tuturor

Pana nu demult multi dintre noi se gandeau la croaziere ca la un vis frumos, dar imposibil de realizat.
Pana nu demult multi dintre noi se gandeau la croaziere ca la un vis frumos, dar imposibil de realizat. Astazi, agentiile de turism incearca sa ne convinga ca lucrurile stau de fapt alfel si ca, pentru 500 de euro - minimum - putem sa ne programam un concediu de lux, pe apa...

Daca stau sa analizez foarte bine ofertele pe care le-am tot vazut, inclin sa cred ca au dreptate... Prin comparatie cu ofertele pe "uscat", croazierele sunt mult mai tentante si de departe, educative. De acest lucru s-au convins si romanii pentru ca, daca este sa ne luam dupa statisticile agentiilor de turism, anul 2010 este anul "croazierelor".
In plus, ei vin si cu cifre, spunand clar ca circa 7000 de turisti au ales anul acesta croazierele de lux, spre deosebire de 3000 anul trecut. Motivul principal, evident, a fost scaderea preturilor, inregistrandu-se o diferenta de pana la 30%-40%.

Daca ar fi sa vorbim despre destinatiile pe care le-au preferat turistii anul acesta trebuie sa amintim Marea Mediterana, Tarile Nordice si zona Marii Caraibelor.

7-10 zile, de la 500-600 euro


Ei bine, asa cum spuneam, pentru un sejur de 7-10 zile, vei scoate din buzunar 500-600 de euro. Aceasta este insa valoarea minima, dar daca ai un buget mare poti alege excursii mult mai scumpe, cu mult mai multe facilitati, evident.
Spre exemplu, o croaziera de 5 stele, pentru zece zile, poate ajunge si la 1600 de euro.

Ca sa facem o comparatie intre cele mai ieftine si cele mai scumpe croaziere, am putea spune ca, in prima categorie se incadreaza cele in Europa, unde pentru 650 de euro, vei vizita Barcelona si   porturile Las Palmas si Malaga din Spania. La polul opus se afla vacanta de 18 zile, care poate ajunge si la 8000 de euro si care "te plimba" prin America Latino - Rio de Janeiro, Salvador de Bahia, Recife din Brazilia.

Despre rezervari si tarife


Destinatiile croazierelor se programeaza in general in functie de anotimp. Astfel, pentru sezonul rece sunt preferate zonele exotice Caraibe, Hawaii, America de Sud, dar si Marea Mediterana, in timp ce in sezonul cald poti alege un traseu organizat pe Marea Mediterana, in Spania, Italia, Insulele Canare, Turcia, Grecia, dar si in tarile nordice, Danemarca, Olanda, Norvegia, Suedia, Rusia, Fiordurile Norvegiene.
11 August 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod