Cele mai frumoase 10 orașe medievale din lume

Există în lume orașe peste care trecerea timpului nu a făcut decât să le scoată și mai mult în evidență frumusețea. Descoperă cele mai frumoase oraşe medievale din lume!
Construite pe vreme cruciadelor și ale marilor lupte din evul mediu, aceste orașe stau mărturie pentru latura artistică, frumoasă, a omenirii iar arhitectura lor te îmbie la visare și la povești cu prinți și prințese.

Dacă te gândeai să vizitezi orașe medievale care și-au păstrat frumusețea până în ziua de azi, iată mai jos cele mai frumoase 10 orașe medievale din lume, potrivit unui top realizat de PlacesToSeeInYourLifetime.com:

1. Praga, Cehia


Capitala Cehiei este un oraș plin de mostre de arhitectură medievală: celebrul pod Karol, cea mai mare piață medievală din Europa, superbul castel și catedrala Sf. Vit.
Poarta de Pulbere a fost construită în secolul al XI-lea și reprezintă locul de intrare în Orașul Vechi.


2. Oviedo, Spania


Orașul a fost fondat în secolul al VIII-lea și încă mai păstrează uimitoarele biserici medievale, fântânile arteziene dar și alte clădiri. Oviedo, capitala Asturiei, face parte din patrimoniul UNESCO și este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Spania.


3. Carcassonne, Franța


Orașul medieval este cel mai bine pus în valoare de impresionanta catedrală medievală care a fost reconstruită în secolul al XIX-lea. Unul dintre turnurile Catedralei a servit drept sediu pentru Inchiziție în secolul al XIII-lea.
Peste 3 milioane de turiști vizitează anual acest oraș fortificat, situat în sud-vestul Franței.


4. Siena, Italia


Orașul Siena păstrează una dintre cele mai mari întinderi medievale, intrată în patrimoniul UNESCO. Catedrala este doar unul dintre uimitoarele exemple ale arhitecturii italiene. Siena este unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia.


5. Pingyao, China


În secolul al XIV-lea, orașul Pingyao era centrul financiar al Imperiului Chinez. Astăzi face parte din Patrimoniul Mondial datorită zidurilor sale fortificate, datând din epoca sa de glorie.
Străzile înguste și piețele păstrate ca acum câteva sute de ani te poartă într-o călătorie în timp.
3 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod