Cele mai frumoase locuri din Paris pe care trebuie să le vezi

de Ioana Maroşan, 8 Iunie 2017
Facebook Twitter Comenteaza
Cele mai frumoase locuri din Paris pe care trebuie să le vezi
Și asta pentru că Parisul îți satisface orice dorință ai avea: artă, gastronomie, modă, plimbări romantice, toate își găsesc răspunsul la superlativ în capitala Franței.

Parisul este un muzeu în aer liber și îl poți admira plimbându-te pe străzile sale, sau cu vaporul pe Sena sau, pur și simplu, savurând o cafea într-unul dintre numeroasele bistrouri ale căror terase împânzesc trotuarele orașului.

Și totuși, pentru că vacanțele sunt de obicei scurte, iată care sunt cele mai importante 10 atracții turistice care îți vor aminti pentru toată viața că ai fost la Paris:

Muzeul Luvru


Este unul dintre cele mai mari muzee din întreaga lume, adăpostind cele mai faimoase lucrări de artă din toate timpurile. De la sculpturile antice egiptene, grecești și romane și până la pictura impresionistă, muzeul te va lasă cu respirația tăiată în timp ce-l vizitezi.
Iar apartamentele lui Napoleon al III-lea vor încununa acestă vizită prin lumea artei, luxului și bogăției. Da, „Mona Lisa” este expusă tot la Muzeul Luvru, dar înarmează-te cu răbdare dacă dorești să o vezi de aproape.


Grădinile Tuileries


Situate în proximitatea muzeului Luvru, grădinile îți oferă posibilitatea unei plimbări relaxante sau ocazia de a savura o cafea pe o bancă, în timp ce te bucuri de frumusețea arhitecturii care te încojoară.


Catedrala Notre Dame


Depășită în notorietate doar de Turnul Eiffel, celebra catedrală te va impresiona prin prezența sa impunătoare fiind, în același timp, un excelent exemplu de măiestrie al arhitecturii franceze. Iar panorama asupra orașului pe care o poți admira din turnurile catedralei merită așteptarea pentru a putea urca.


Turnul Eiffel


Ajuns simbolul definitoriu al Parisului, turnul străjuiește centrul orașului, oferind o viziune la 360⁰ asupra Parisului. Seara, turnul este iluminat iar un far își aruncă lumina de jur împrejurul vârfului.


Grădina Luxembourg


Este unul dintre cele mai frumoase parcuri ale orașului și reprezintă destinația preferată a celor care vor să se odihnească la umbra copacilor maiestuoși, acompaniați de susurul apelor din fântânile arteziene și de cântecul numeroaselor păsări. Iar Palatul Luxembourg este un alt exemplu de măiestrie arhitecturală a artiștilor francezi.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Daniel Bărbulescu pe 10 Iun 2017, 11:57
  Rate, monsiur !

  ...Şi ce sunt tâmpeniile alea de reclame mici din partea dreaptă, care bruiază fotografiile şi articolul ??????? Mai aveţi idei d'astea ??

  0
  0

 • xyz pe 6 Iun 2017, 14:57
  daca

  Hai, lasati-o jos, ca macane, Parisul nu mai e ce a fost, daca iei metroul acolo, ai impresia ca esti in Congo. Pe strazi, la fel, "negreala" peste tot....

  2
  1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod