Feluri de mancare Egipt

Ce să mănânci în Egipt? 9 feluri de mâncare tradiționale pe care nu trebuie să le ratezi

Monumentele antice, istoria, plajele uimitoare și posibilitatea de a face scufundări dau farmec Egiptului, dar felurile de mâncare te vor face să nu mai vrei să pleci deloc. Află ce să mănânci în Egipt pentru a putea savura delicatesele apreciate de localnici și a-ți transforma sejurul într-o experiență magnifică din punct de vedere culinar.
Istoria antică din Egipt nu și-a lăsat amprenta numai asupra clădirilor sau monumentelor, ci fiecare civilizație a adăugat arome și savoare preparatelor care te vor cuceri. Dacă te întrebi ce să mănânci în Egipt, să știi că ai la dispoziție o varietate de preparate irezistibile, iar astăzi îți prezentăm opțiunile cele mai utile recomandate de localnici și călători experimentați. 
În această țară fiecare masă este un prilej de a te reuni cu familia și prietenii și de a vă bucura împreună de mâncarea apetisantă. O călătorie în acest loc te va marca în plan vizual, dar și din punct de vedere al gustului. Chiar dacă fotografiile vor include în primul rând monumentele, nu uita nici de felurile de mâncare noi, care vor fi baza amintirilor inedite și a momentelor cu multe zâmbete și voie bună.

 
Iată ce să mănânci în Egipt, în funcție de momentul zilei sau consistență:

 
1.
Ful Medammes

 Ful medammes

Este varianta cea mai simplă a micului dejun și se prepară din boabe de fasole fava, ulei și sare. Este necesară înmuierea păstăilor de fasole fava peste noapte și gătirea lor la foc mic. Această opțiune pentru începutul zilei se servește pe străzile din Cairo și în toată țara, fiind cel mai popular fel de mâncare egiptean. 
Pentru a evita timpul lung de gătit este disponibilă și o variantă de boabe de fasole deja gătite la conservă, în magazine. Micul dejun va fi completat de obicei cu ouă, brânză, pitta sau ta’meya. De asemenea, poți transforma acest preparat și într-un sandviș dacă pleci devreme în excursie. Boabele de fasole fava conțin fier, puține grăsimi saturate și îți vor da energie mai multe ore.

 
2. Falafel sau ta’meya

Falafel 

Se servește de obicei la micul dejun cu brânză, ful și ouă. Deși varianta clasică de falafel se prepară din năut, cea servită în Egipt este obținută din boabe de fasole fava mixate cu pătrunjel, mărar, ceapă albă, usturoi, chimen, coriandru, paprika, piper cayenne, sare și puțină făină de năut.
Nu este de mirare că nu poți rezista acestor delicii cu o crustă crocantă. Sunt proaspete și au o aromă unică!

 
3. Koshari

 Koshary

Koshary sau koshari se vinde la standurile de pe străzi sau la restaurante, are un cost redus și va face deliciul celor pasionați de carbohidrați.
Se obține prin așezarea straturilor alternative de orez, macaroane, linte și năut, cu un topping de ceapă caramelizată, sos roșu, usturoi, oțet și ardei iute. Poate fi un mix surprinzător, dar fii sigur că are un gust extraordinar.

 
4. Mahshi

Mahshi 

Reprezintă legume umplute în stil egiptean și este un fel de mâncare ideal pentru turiștii vegetarieni care vizitează Egiptul. Mahshi se pregătește din legume la alegere cum ar fi dovleceii, vinetele, ardeii grași, roșiile, frunzele de varză sau de viță de vie. Umplutura conține orez, pătrunjel, mărar, sos de tomate și puțină scorțișoară. În cazul în care nu ești vegetarian nu trebuie să renunți la acest deliciu, ci poți cere să se adauge și carne tocată.

 
5.
Shawarma (șaorma)

Shawarma 

Precis ai auzit deja de acest deliciu, dar să știi că în Egipt se servește altfel. Se prepară din carne de pui sau de vită marinată cu un mix de condimente și se servește cu tahini și sos de usturoi. Este o opțiune rapidă pentru a lua o masă consistentă fără să cheltuiești prea mult.

 
6. Macaroane cu sos Béchamel

Paste bechamel 

Este un fel de mâncare egiptean care îți va controla apetitul timp de cel puțin 3 ore. În esență este o versiune din Egipt pentru lasagna sau macaroanele cu brânză. Se prepară din paste rigatoni, carne tocată, ceapă, sos de tomate, iar la final se servește cu un topping de sos Béchamel. Va fi foarte greu să nu ceri a doua porție!

 
7. Molokhia

Molokhia 

Este o tocăniță pregătită din spanac tocat mărunt și gătit în zeamă de pui, de vită sau de fructe de mare, cu usturoi și coriandru. Se servește cu orez, pâine și carne de pui, de vită sau fructe de mare.
Rețeta poate varia în funcție de locul în care o comanzi. 

 
8. Roz Bel Laban

Roz Bel Laban 

Înseamnă „orez cu lapte” și este versiunea egipteană a acestui desert popular. Orezul este fiert în lapte sau smântână și se servește cu zahăr și mult fistic.

 
9. Sahlab

Sahlab 

Este o băutură dulce, reconfortantă, care te va încălzi imediat. Se prepară din lapte fierbinte și pudră de orhidee, care îi dă o aromă unică. În momentul servirii se adaugă vanilie, zahăr și scorțișoară.
20 Februarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod