Delicii, dans și plimbări romantice: ce poți face seara în Viena

Capitala elegantă a Austriei te întâmpină cu o arhitectură impunătoare, palate imperiale, galerii de artă, parcuri liniștite și muzica marilor compozitori ai lumii. Nopțile petrecute în acest oraș minunat îți oferă varietate și activități interesante pentru toate gusturile. Descoperă ce poți face seara în Viena, metropola magică a muzicii clasice, deliciilor tradiționale și a frumuseții eterne.
Viena este capitala mondială a muzicii, fiind marcată de operele compozitorilor celebri precum Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven și Franz Schubert. Dacă atunci când te gândești la ce poți face seara în Viena eziți din cauza întunericului, să știi că s-a clasificat printre cele mai sigure orașe din lume și are un sistem de transport public foarte bine dezvoltat.
Frumusețea naturală, detaliile arhitecturale, rețetele savuroase și atmosfera plină de farmec te vor însoți și după ce apune soarele. Nu ai de ce să-ți planifici să te culci devreme când vizitezi Viena pentru că vei rata foarte multe activități captivante. Lasă ritmul valsului și viața de noapte artistică să te învăluie pentru a te bucura de fiecare minut petrecut în acest oraș unic.

 
Iată ce poți face seara în Viena:

 
1. Învață să dansezi vals la Hofburg

Considerat inițial un dans scandalos, valsul este clasificat de UNESCO drept moștenirea culturală intangibilă a Vienei.
În acest oraș se organizează peste 300 de baluri în fiecare an. Dacă vizitezi Viena cu persoana iubită, cu prietenii sau familia vă puteți înscrie la una dintre sutele de școli de dans. Majoritatea lecțiilor durează aproximativ o oră, timp în care vei putea deprinde elementele de bază ale acestui dans captivant. În cazul în care ești în Viena la finalul anului poți opta pentru lecțiile speciale de pe 30 și 31 decembrie, desfășurate în germană și în engleză la Palatul Hofburg, unde se organizează un bal grandios de Revelion. Costul lecțiilor nu depășește 45 de euro de persoană și nu există reguli stricte legate de ținută, dar nu uita să-ți aduci pantofi speciali. 

 
2. Mănâncă o prăjitură Sachertorte

O călătorie la Viena nu va fi completă dacă nu ai savurat și o prăjitură Sachertorte. Acest desert a fost creat pentru Prințul Wenzel von Metternich și conține multă bezea, cu un topping de ciocolată neagră și gem de caise.
Vizitează faimoasa cafenea Sacher, testează prăjitura și ia și un Wiener melange, un espresso cu topping cremos. Localul se află vizavi de Opera din Viena.

 
3. Fă o plimbare într-o caleașcă 

În trecut caleștile trase de cai (Fiaker) erau principala modalitate de transport în oraș, iar în prezent au fost păstrate drept simboluri ale capitaliei Austriei. În anul 1700 puteai vedea peste 1.000 de calești prin Viena, iar în acele vremuri vizitiii nu se limitau la transportul persoanelor, ci erau cunoscuți pentru umorul aparte și cântecele interpretate.
Vei găsi o caleașcă pentru o plimbare romantică în Stephansplatz, Heldenplatz, Michaelerplatz, Albertinaplatz sau Petersplatz. 

 
4. Mergi la un muzeu

Viena are peste 100 de muzee, care includ colecții de opere de artă cunoscute la nivel mondial. Multe dintre acestea primesc vizitatori până la ore târzii, fiind ideal să le explorezi după apusul soarelui.

 
5.
Testează vinul austriac

Tradiția de producție a vinului din Viena datează din anul 750 î.Hr. Din 80% dintre podgorii se obține vin alb, iar Wiener Gemischter Satz este o specialitate locală pe care merită să o guști. Până în Evul Mediu viile creșteau până în centrul orașului, dar în prezent vinul se produce numai la marginea orașului. Dacă vrei să cunoști îndeaproape această tradiție poți vizita cabanele Heurigen, unde se servesc cele mai bune vinuri locale. Și pentru că nu este indicat să bei doar vin combină fiecare pahar cu Brettl’ Jause Schwarzbrot (pâine neagră), Prosciutto “Spreck” și felii de brânză maturată.
Poți vizita și tavernele istorice sau pivnița Villon, care datează de 500 de ani și are 4 niveluri subterane și organizează degustări vinerea și sâmbăta. Pe măsură ce seara avansează poți merge la barurile specializate în servirea vinului precum „Meinl’s”, „Unger&Klein”, „Vino Wien” sau „Wein & Co Bar”.

 
6.
Lasă-te fascinat de priveliștea din Riesenrad

Nu rata nici roata uriașă din secolul al XIX-lea care se află în Parcul Prater și este unul dintre simbolurile Vienei. Are o înălțime de 65m și oferă o priveliște care îți va tăia respirația asupra întregului oraș. Este opera inginerului britanic Walter Basset și o rotație completă într-una dintre cele 15 gondole din lemn durează 20 de minute.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
25 Ianuarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod