Când să vizitezi Roma: ghid pentru fiecare lună a anului

Orașul Etern este un loc magnific, care te va fascina tot timpul anului. Deși nu există în mod distinct o perioadă nepotrivită pentru a vedea Roma, trebuie să ții cont că în iulie și august este destul de cald și nivelul de umiditate crește, iar din decembrie până în martie va fi mai frig. Află care este specificul fiecărei luni și vei decide mult mai ușor când să vizitezi Roma.
Majoritatea călătorilor au un moment al anului în care preferă să ajungă la Roma, iar după ce vei vedea recomandările specialiștilor precis vei găsi o lună ideală pentru a-ți planifica un concediu deosebit în această locație. Dacă nu ești sigur când să vizitezi Roma trebuie să ții cont atât de vreme, cât și de cât de aglomerat va fi orașul sau de evenimentele specifice. De exemplu, din septembrie până în noiembrie nu vei avea probleme cu aglomerația și nici nu va trebui să te îmbraci prea gros.

 
Iată cum alegi când să vizitezi Roma, în funcție de specificul fiecărei luni a anului:

 
1. Ianuarie

Temperaturile scad în această lună, dar vor fi și multe zile însorite. Deși se crede că nu prea ai ce să faci în această perioadă, să știi că Orașul Etern nu se închide niciodată.
 
Evenimente interesante:
- finalul anului este sărbătorit cu o celebrare în Piazza del Poppolo, care include muzică, dans și artificii;
- pe 6 ianuarie, de Bobotează, copiii primesc bomboane de la vrăjitoarea bună La Befana și are loc o procesiune în costume medievale la Vatican;
- pe 17 ianuarie este Sf.
Anton.

 
2. Februarie

În februarie la Roma este frig, iar turiștii sunt văzuți destul de rar, ceea ce înseamnă că vei avea șansa de a explora capitala Italiei în tihnă, fără stres.
Ca eveniment de remarcat nu rata Carnavalul Romei, care se celebrează când începe Postul Paștelui. Chiar dacă nu este la fel de faimos ca și cel din Veneția te vei distra cu siguranță.

 
3. Martie

Începutul primăverii creează aglomerație la Roma, când mii de credincioși vin aici în timpul Paștelui (care poate fi în martie sau în aprilie) pentru a vizita Muzeul Vaticanului și Bazilica Sf. Petru. Majoritatea hotelurilor vor avea cele mai ridicate tarife în această perioadă. 
 
Evenimente importante:
- pe 8 martie, Ziua Internațională a Femeii (Festa Della Donna);
- Audiența papală pentru care poți cumpăra bilete online.

 
4. Aprilie

În anii în care Săptămâna Patimilor este în aprilie slujba religioasă de Paște are loc în Piața Sf. Petru, unde se adună 80.000 de pelerini.
 
Evenimente importante:
- procesiunea cu torțe aprinse de-a lungul Via Crucis;
- slujba religioasă de duminică, de la ora 10:00, organizată în Piața Sf.
Petru, când Papa se adresează celor prezenți;
- în lunea de Paște Papa oficiază o slujbă în Piața Sf. Petru;
- Maratonul Romei are loc în aprilie în fiecare an.

 
5. Mai

În zilele de după Săptămâna Patimilor numărul turiștilor devine și mai mare, așa că rezervă-ți biletul din timp dacă vrei să vii în această lună.
 
Evenimente interesante:
- 1 mai este Ziua Muncii;
- pe 6 mai are loc ceremonia pentru numirea noilor gărzi ale Vaticanului;
- la începutul sau la jumătatea lunii va avea loc campionatul de tenis Internazionali BNL d'Italia.

 
6. Iunie

În această lună sunt foarte solicitate locațiile care oferă cazare pentru familii. Rezervă-ți în avans hotelul și zborurile dacă și tu plănuiești să vizitezi Roma alături de cei dragi.
 
Evenimente interesante:
- Festa Della Republica pe 2 iunie, comemorează momentul din 1946 când Italia a devenit republică;
- Festa di San Giovanni, un festival important care se celebrează cu muzică, dans și multe delicii culinare.

 
7. Iulie

Este cea mai caldă lună a anului, iar temperaturile pot să atingă 38 ℃.
Ocolește căldura de afară vizitând muzee și biserici răcoroase în timpul zilei și plimbându-te pe străzile pline de farmec seara sau noaptea, când întregul oraș revine la viață.
Nu rata Lungo Il Tevere Roma, un eveniment popular oganizat pe malurile râului Tibru, unde poți vizita restaurante, baruri, standuri cu delicii artizanale și poți asculta muzică până în zori.

 
8. August

Va fi aproape la fel de cald ca și în iulie, dar orașul va deveni foarte liniștit pentru că este luna în care locuitorii se îndreaptă spre malul mării.
 
Evenimente de remarcat:
- Isola del Cinema oferă o serie de filme pe Insula Tiberina, situată în centrul râului Tibru;
- Ferragosto (Adormirea Maicii Domnului) are loc pe 15 august, iar evenimentul este marcat de șirul de grătare care răspândesc arome tentante, în timp ce realizezi că vara se va termina curând.

 
9. Septembrie

Deși locuitorii s-au întors de la mare copiii încep școala, așa că orașul nu va fi foarte aglomerat, iar vremea devine mult mai plăcută. Va fi în continuare cald în timpul zilei, dar serile și nopțile vor oferi adieri răcoroase și aer proaspăt.
Nu rata Sagra dell'Uva (Festivalul Strugurilor), un eveniment organizat pentru a marca recolta.
Are loc la începutul lunii în Bazilica Sf. Constantin din Forum.

 
10. Octombrie

Vei fi întâmpinat de culorile toamnei în fiecare loc, dar și de lucrări artistice și târguri de antichități. Nu rata Festivalul Jazz-ului de la Roma, la finalul lunii.

 
11. Noiembrie

Iarna este foarte aproape, dar încă te poți bucura de cerul albastru și după-amiezile însorite.
 
Evenimente de remarcat:
- Sărbătoarea Tuturor Sfinților, pe 1 noiembrie;
- Sf. Cecilia, sărbătorită pe 22 noiembrie în biserica Sf. Cecilia din Trastevere.

 
12. Decembrie

Crăciunul la Roma este un eveniment magic și vei regăsi peste tot decorațiuni uimitoare, lumini și scena nativității.
 
Evenimente marcante:
- vizitează Piața de Crăciun organizată în Piazza Navona;
- mergi la slujba religioasă de Crăciun de la Vatican.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
22 Ianuarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod