Activitati pe insula

Cea mai placuta si facila activitate este plimbarea in jurul insulei. Palmierii si plaja cu resturi de corali recreaza un colt de rai care te rasfata cu frumusetea lor naturala.

Cea mai placuta si facila activitate este plimbarea in jurul insulei. Palmierii si plaja cu resturi de corali recreaza un colt de rai care te rasfata cu frumusetea lor naturala.

 

Daca esti genul sportiv iti poti consuma energia in sala de fitness, pe terenul de tenis, de fotbal sau de golf, pe plaja la terenul de volei sau in sporturi de apa. Se tin si cursuri de scufundari, de unde primesti certificat de profesionist si te poti scufunda pana la 12 m, sa vezi rechini si broaste testoase.
 
Intr-una din seri am fost la “crab race”, o intrecere de crabi saptamanala, la care participi cu 3 $, ghicesti numerele primilor trei castigatori, si apoi urmaresti favoritii in timp ce ei gonesc ca vantul si ca gandul din cercul in care sunt asezati, pana la linia de sosire.

 

Le ia minute bune sa strabata cam un metru de nisip, in incurajarile unui public numeros. Fiecare crab reprezinta o tara si se numeste destul de sugestiv, Lorenzo Macaroni sau Figo Rapido. Un pont din interior ar fi sa alegi cel mai mare crab, pentru ca din ce am vazut, el castiga la sigur.

In weekend ai "disco fever" sambata seara, si muzica live duminica.


Seara traditiilor locale

Una din serile memorabile a fost “maldivian night”, cand toti chelnerii au purtat legaturi traditionale pe cap si mancarea a fost servita in vase mari de lut, in loc de cele metalice. Dhal curry (linte), fish curry, curry de cartofi, lipie, lipie de orez, chips-uri de arborele de paine, chiftele de peste, crochete de legume, salata de ton cu cocos, salata de naut si orez basmati, au constituit o cina de zile mari.

In cateva baruri se pregateau cocktailuri din suc de ananas, apa de cocos, lapte de cocos si rom, servite in nuci de cocos decorate cu flori exotice.

Dupa cina au urmat dansuri traditionale, similare cu cele indiene. “Room boys” au batut tobele si au cantat, iar unul dintre ei a inceput sa danseze asa cum nu mai vazusem pana atunci. Un trup flexibil care se misca atat de liber si armonios, cu atata entuziasm, incat usor mi-l puteam imagina imbracat mult mai sumar si dansand in jurul focului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod