9 activități pe care să nu le ratezi când ești în Ecuador

Următoarea ta călătorie te va duce în Ecuador? Aplică sfaturile specialiștilor pentru a valorifica timpul petrecut acolo și a te întoarce cu amintiri speciale.
Ecuador este o destinație cu totul aparte pentru un concediu relaxant, iar priveliștile și obiceiurile pe care le vei observa îți vor rămâne în minte mult timp după ce revii acasă. Are atracții uimitoare, orașe fascinante și locuri în care te poți relaxa complet, uitând de stresul zilnic.

 
Iată care este lista activităților interesante în Ecuador:

 
1. Vizitează vulcanul Cotopaxi

Este un loc impresionant, care poate fi observat chiar din Quito și se află la o oră de condus de acest oraș. Este vulcanul situat la cea mai ridicată altitudine din lume și adăpostește inclusiv ghețari, fiind singurul loc unde vei găsi gheața atât de aproape de ecuator. Vulcanul Cotopaxi a erupt în anul 2015 și în unele perioade nu este accesibil turiștilor care vor să meargă până în vârf, dar poți ajunge ușor la baza lui cu un autobuz sau un taxi.
De asemenea, poți alege să te plimbi în Parcul Cotopaxi.

 
2. Relaxează-te pe plaja Los Frailes

Considerată cea mai deosebită plajă din Ecuador, Los Frailes se află la numai 5 minute cu autobuzul de Puerto Lopez. Poți alege și varianta unei excursii de o oră până acolo. Este indicat să vizitezi acest loc mai ales vara pentru că este destul de înnorat în restul anului. În plus, poți observa balenele din Puerto Lopez.

 
3. Petrece în Montanita

Foarte mulți turiști din Ecuador și restul Americii Latine vin în Montanita pentru că are o viață de noapte interesantă, cu foarte multe petreceri. Surferii apreciază valurile și plaja cu nisip încântător. Evită să vii aici între iunie și septembrie pentru că vei fi dezamăgit de cerul mereu înnorat. Nu rata diferitele variante de ceviche, băuturile creative și cluburile care te întâmpină la tot pasul.

 
4. Explorează arhitectura colonială din Cuenca

Cuenca este unul dintre cele mai frumoase orașe coloniale din America de Sud. Arhitectura datează în cea mai mare parte din secolul al XVIII-lea, iar catedrala din Cuenca te va impresiona cu siguranță.
Este o locație considerată sigură pentru călătorii sau chiar pentru a te muta acolo datorită climatului definit ca o „primăvară eternă”. 

 
5. Mergi cu telefericul din Quito

Este una dintre cele mai captivante călătorii cu telefericul și are un cost redus. Această cursă te va duce până în vârful Vulcanului Pichincha, iar până acolo vei putea observa tot orașul Quito, munții înzăpeziți și alți vulcani în depărtare. Cu ajutorul telefericului vei avansa de la altitudinea de 3.117m la 3.945m în numai 20 de minute. Poți alege și să escaladezi traseul până la Vulcanul Pichincha, dar fii pregătit pentru o expediție de 4-5 ore destul de solicitantă din punct de vedere fizic.

 
6. Mergi în Piața Otavalo

Este cea mai mare piață organizată în aer liber din America de Sud. Poți ajunge în numai 2 ore din Quito în acest mic oraș în care vin locuitori din toate satele din împrejurimi și chiar din Columbia.
Este indicat să mergi sâmbăta, ziua în care tot orașul devine o piață, iar a doua opțiune utilă este ziua de miercuri.

 
7. Distrează-te în Banos

Numele provine de la izvoarele cu apă termală din apropiere și este un loc ideal pentru a te relaxa după câteva zile intense de aventuri. Ai la dispoziție activități variate printre care cursele de canoe, excursiile spre cascadele din împrejurimi și raftingul. Nu rata nici faimosul leagăn din La Casa del Arbol. 

 
8. Mergi cu barca pe Amazon

Este opțiunea ideală dacă îți place să observi flora și fauna. Vei avea ocazia să vezi pădurile de un verde luxuriant, 1.600 de specii de păsări și 350 de specii de reptile. Dacă vrei să eviți complet avioanele și autobuzele poți alege o călătorie pe fluviul Amazon până în Peru. Nu vei uita prea curând această experiență.

 
9. Vizitează insulele Galapagos

Reprezintă o destinație cunoscută la nivel mondial, dar trebuie să iei în calcul și costurile ridicate specifice acestei zone. Aceste insule sunt unice, oferind o diversitate de păsări, șopârle, broaște țestoase și alte animale care îi fascinează pe exploratorii din toată lumea.
Peisajul vulcanic din jur îți va da impresia că ești pe altă planetă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
22 August 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod