6 motive pentru care Hong Kong ar trebui să fie următoarea ta destinație de vacanță

Cu peste șapte milioane de locuitori concentrați într-o zonă urbană restrânsă, Hong Kong nu este de obicei prima opțiune atunci când vine vorba de alegerea unei destinații turistice pentru relaxare.
Dar străzile aglomerate și clădirile înalte din sticlă ascund zone pline de verdeață și refugii relaxante, mai puțin cunoscute. Iată câteva dintre acestea, potrivit besthealthmag.ca:

Cea mai bună cazare

Hotelul Four Seasons se află în inima orașului, dar cu toate acestea îți poate oferi liniște și o gamă largă de activități relaxante. Maestrul William te va învăța o serie de mișcări Tai Chi menite să echilibreze energiile Yin și Yang, urmate apoi de o baie în piscina exterioară cu apă caldă, ce oferă o priveliște uimitoare asupra portului aglomerat. Tratamentele spa de lux oferite la acest hotel de cinci stele includ un ritual tradițional chinezesc care începe cu o exfoliere pe bază de scoțișoară, miere și orez și este urmată de un masaj pe tot corpul.

Cea mai bună mâncare

Meniul sezonier al restaurantului vegetarian Kung Tak Lam poate include preparate vegetariene care imită perfect mâncăruri tradiționale precum porc mock dulce acrișor sau supă din înotătoare de rechin, însoțite de tăiței la tigaie și legume la wok. Iar restaurantul Grassroots Pantry oferă preparate care conțin ingrediente foarte sănătoase cunoscute drept "superalimente".

Cele mai frumoase zone verzi

Dealurile înverzite cunoscute ca Spatele Dragonului formează o secțiune de 8,5 kilometri din traseul de 50 de kilometri numit Hong Kong Trail, care se întinde de-a lungul insulei Hong Kong. Vei putea vedea numeroase zone cu priveliști uimitoare, precum sate așezate pe malul mării și Marea Chinei de Sud.
Turul se încheie la Tai Long Wan sau Golful Marelui Val, o destinație perfectă pentru iubitorii de surf.

Cele mai interesante obiective turistice

Hong Kong ar putea părea un centru economic și de afaceri la exterior, dar numeroase regiuni ale sale sunt presărate cu temple dedicate credinței budiste, taoiste sau zeităților locale. Acestea sunt locuri retrase și relaxante. O destinație deosebită este templul Man Mo, unde poți medita și simți parfumul bețișoarelor arse de localnicii care aduc ofrandă. Pe insula Lantau, deasupra mănăstirii Po Lin, veghează statuia Tian Tan Buddha, cu o înălțime de 34 de metri. În cadrul mănăstirii există un restaurant vegetarian, înconjurat de o grădină plină cu flori.

Cele mai bune băuturi

Nu uita să rezervi timp pentru a degusta ceaiurile din meniul Ki Chan Tea Co. Fondat în 1942, acest magazin vinde peste 100 de tipuri de ceai, multe dintre ele fiind uscate și ambalate manual în magazin.
Un sortiment deosebit este ceaiul afumat și fermentat ce poartă numele pu-erh și care poate fi infuzat de mai multe ori de-a lungul zilei. Unele dintre cele mai căutate și mai scumpe ceaiuri sunt cele care au fost fermentate și învechite prin metode speciale timp de 70 de ani.

Cele mai bune trasee de bicicletă

Nu este misiune ușoară să mergi pe bicicletă în zonele aglomerate ale orașului. Dar în regiuni mai puțin populate, așa cum sunt Noile Teritorii, te poți plimba fără griji cu bicicleta. Mountain Biking Asia îți oferă un ghid și un traseu ce trece pe lângă satele antice înconjurate de ziduri, descoperind astfel istoria bogată a insulei Hong Kong.
Vei continua traseul către Hong Kong Wetland Park, o zonă mlăștinoasă unde poți observa numeroase specii de păsări și de unde poți vedea turnurile chinezești din Shenzhen.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
9 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod