20 de fotografii care te fac să visezi cu ochii deschişi la Cinque Terre

Nu ai cum să nu rămâi fascinat de acest colţ minunat din Liguria, Italia. Peisajele care ţi se deschid în faţa ochilor vor rămâne mereu în mintea ta şi te fac să visezi cu ochii deschişi la Cinque Terre.
Regiunea Cinque Terre din Liguria, Italia este cunoscută pentru frumuseţea sa, fiind vizitată constant de o mulţime de turişti dornici să cutreiere străduţele celor cinci sate, să stea la plajă şi să admire Mediterana sau să se plimbe pe colinele înverzite, admirând de sus frumuseţea locului.

Cele cinci aşezări (Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corgnilia şi Monterosso al Mare) cât şi dealurile care le înconjoară protector fac parte din Patrimoniul UNESCO, din situl protejat mondial denumit Parcul Naţional Cinque Terre.
Peisajele care ţi se deschid în faţa ochilor atunci când cutreieri cărările împădurite care leagă aceste sătuce sunt de-a dreptul fascinante şi îţi taie respiraţia.

Chiar dacă nu eşti fascinat de mare sau nu îţi place să stai la soare, în Cinque Terre ai o mulţime de lucruri de făcut şi merită să dedici acestui loc fermecător măcar o săptămână din vacanţa ta.

Poate să fie destul de costisitor să stai în unul dintre aceste sătuce, însă o variantă preferată de mulţi turişti este aceea de a lua cazare în La Spezia, un oraş siuat la o jumătate de oră de mers cu trenul până în primul sătuc, Riomaggiore.
De acolo poţi să iei trenul până în următorul sătuc, Manarola, sau să străbaţi distanţa pe jos pe un traseu marcat.

Peisajele din Cinque Terre sunt cu adevărat fermecătoare şi trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă!

Foto: pinterest.com
9 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod