5 locuri pe care trebuie să le vezi înainte să împlinești 30 de ani

Vârsta de 30 de ani reprezintă un reper important. Dacă până la 20 de ani devii adult, îți pui ordine în viață și îți stabilești obiective, în următorul deceniu este momentul să devii independent și să vezi priveliști unice.
Călătoriile sunt o modalitate de a-ți lărgi orizontul, de a deveni mai flexibil și de a stabili care sunt lucrurile care te fac cu adevărat fericit, dincolo de ritmul solicitant al fiecărei zile. Există foarte multe locații idilice, iar lista realizată de călătorii experimentați te va ajuta să te orientezi pentru a le include pe cele mai interesante în traseul pe care ți l-ai planificat.

 
Iată ce ar trebui să vezi înainte de 30 de ani:

 
1. Carnavalul de la Rio

Este o petrecere renumită la nivel mondial. Carnavalul din Rio de Janeiro ține aproximativ o săptămână și va fi cu siguranță o experiență de neuitat pentru tine. Vei putea dansa pe ritmurile samba și vei vedea costumele speciale, iar atmosfera din jurul tău te va cuceri. Carnavalul este organizat în jurul Sambodromo, o zonă creată special pentru ca școlile de samba din Rio să poată defila. 
Ai grijă să-ți rezervi un loc în avans, dar chiar dacă nu reușești să prinzi un loc acolo vei avea parte de „festa” pentru că pe fiecare stradă se organizează o petrecere distractivă.
Ține minte că toate celelalte activități se opresc în timpul carnavaluui, așa că mergi acolo numai pentru a te distra, a încerca o ținută creativă și a uita complet de stres și griji.

 
2. Aurora Boreală

Este un spectacol natural care te va lăsa fără respirație în timp ce luminile apar pe cerul din latitudinile nordice. Culorile pot fi observate în momentul în care particulele încărcate cu energie din razele ultraviolete intră în câmpul magnetic al planetei noastre, creând o gamă uimitoare de nuanțe. Deși poți observa Aurora Boreală din orice locație cu peste 60 de grade latitudine nordică și un grad redus de poluare, va fi mult mai plăcut să alegi o excursie dedicată în mod special acestui obiectiv. 

 
3. Inca Trail

Poate pare deja o idee banală, dar parcurgerea acestui traseu îți poate schimba viața. Nu numai că vei ajunge în Machu Picchu, una dintre minunile lumii, dar tot ce vei vedea în cadrul drumului pe care îl ai de parcurs până acolo te va impresiona.
Vei experimenta clima specifică deșertului din Cuzco (vechea capitală a imperiului incaș), vei traversa jungla din Aguas Calientes cu o vegetație luxuriantă de un verde intens, care se află la baza orașului Mach Picchu, vei observa munții stâncoși, vei resimți energia naturală pacha mama, te vei afla la altitudini la care nici nu te-ai gândit până acum, vei vedea obiceiuri și culturi noi și vei avea sentimentul unei realizări care te definește ca persoană. Nu sunt emise decât 500 de autorizații pentru parcurgerea zilnică a traseului Inca Trail, așa că merită să te înscrii cu cel puțin câteva luni înainte de a ajunge.

 
4. Escaladează Kilimanjaro

Să ajungi pe Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa, nu este deloc o realizare care se poate trece cu vederea. Este un traseu dificil, care te va solicita foarte mult la nivel fizic și psihologic, dar dacă ai o condiție fizică bună, fără probleme de sănătate majore și nici nu ai rău de înălțime ai toate motivele să încerci să escaladezi Kilimanjaro înainte de 30 de ani.
Aproximativ 50.000 de persoane se încumetă să testeze acest traseu în fiecare an, așa că nu vei fi singur, ci vei găsi numeroși călători pe drum, chiar dacă nu vii cu un grup mare de prieteni.
Vei putea observa flora și fauna, iar infrastructura realizată pentru alpiniști este foarte bine întreținută.

 
5. „Scufundă-te” în India

Este o țară de dimensiuni considerabile, cu o varietate de obiceiuri, tradiții și o cultură unică. Vei putea savura feluri de mâncare cu arome noi și vei învăța să apreciezi lucrurile simple, în lipsa confortului de acasă cu care te-ai obișnuit. Vizitează Taj Mahal-ul, lasă-te cuprins de ritmul intens din New Delhi, mergi la surf în Goa, vizitează valea râului Gange și gustă curry în fiecare loc în care te oprești.
1 August 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod