4 zile de Aventour la feminin în condiții de maximă siguranță cu Textar, brandul care a pus Caransebeșul pe harta lumii auto

Urmează patru zile în care patru femei influencer și prietenelor vor testa patru mașini premium pe o distanță de 1200 de km, într-un proiect dezvoltat de Eva și Automarket.ro și prezentat de Textar România.

Pentru cei care nu au auzit încă de acest nume, Texar are o istorie de peste 100 de ani și este furnizor pentru 70% din automobilele lumii care folosesc frâne cu tambur și pentru 50% din automobilele lumii care folosesc frâne pe disc.

Cum a început totul?

Fondată în 1913 ca o societate de desfacere, marca grupului TMD Friction este recunoscută pe plan mondial pentru calitate, siguranţă optimă şi confort de frânare la cel mai înalt grad.

Istoria arată că plăcuţele de frână Textar s-au dovedit a fi un succes nu numai în traficul rutier, dar şi la cursele auto.



Astăzi, Textar oferă gama cea mai vastă de produse şi servicii pentru autoturismele de pe piaţă. În sectorul maşinilor comerciale, 70% dintre autovehiculele cu frâne cu tambur şi 50% dintre cele cu frâne cu disc, părăsesc linia de asamblare echipate cu produse de fricţiune Textar.

Tendinţa în ingineria automobilului este creşterea gradului de confort şi a compatibilităţii cu mediul înconjurător. La dezvoltarea plăcuţelor de frână, Textar imprimă acest trend. Produsele silenţioase, care produc mai puţin praf la frânare, şi care pe lângă aceasta, în baza greutăţii lor reduse, scad consumul, pentru Textar nu mai reprezintă un vis pentru viitor.

Din 2008 și în România


În România, la Caransebeș, se află uzina TDM Friction, producător al  plăcuțelor de frână Textar, renumite în întreaga lume. TMD Friction are 12 fabrici, una dintre ele fiind în România, deschisă din anul 2008.

Aici se produc anual 21 de milioane de plăcuțe de frână. Din acest număr impresionant, 80% din producție este dedicată pieței aftermarket. 20% din producție merge către OE (echipare standard).

De asemenea, la TDM Friction Caransebeș se produc aproximativ 2000 de tipuri de plăcuțe de frână, adică pentru 2000 de versiuni ale mașinilor existente pe piață.

Texar ține pasul cu tehnologia


Deși procesul de dezvoltare și creare este unul extrem de amplu, Texar dezvoltă constant produse de frânare care țin pasul cu cele mai noi mașini lansate pe piață.

În ciuda pandemiei care a îngreunat producția, Texar a reușit în 2021 să lanseze 825 de produse de frânare.

În acest context, trebuie menționat faptul că produsele de frânare Texar ajung la aproape toate mașinile electrice sau hibride care circulă în Europa (un procent de 99% din întreaga flotă).

În Aventour la Feminin, toate mașinile sunt echipate cu plăcuțe de frână Texar, ceea ce înseamnă maximă siguranță pentru Sânziana NegruIoana GramaLaura GiurcanuPrăjiturela și prietenelor lor: Bianca GiurcanuSorina BrumariuKrista Baias și Alexandra Boca, dar și pentru ceilalți participanți la trafic.

Aventour la feminin by Textar va putea fi urmărit după hashtagul #Aventour, pe paginile de Facebook Eva și Automarket sau pe conturile Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini, clipuri și povești din timpul turului. Și, bineînțeles, și pe conturile fetelor implicate în proiect.
 

6-9 iunie

Un proiect:
Eva și Automarket

Prezentat de:


Parteneri:


 
Follow:
 
#Aventour

 

De Eva
eva
3 Iunie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod