A reînviat o tehnică veche de 166 de ani. Fotografiile ei sunt uimitoare!

În era digitală, o artistă din Spania a decis să facă un pas înapoi şi să reînvie o tehnică de fotografiere veche de acum 166 de ani.
Jacqueline Roberts vede fotografie cu alţi ochi, iar în zilele noastre în care tehnica a avansat foarte mult, ea a luat decizia de a învăţa o tehnică de acum 166 de ani. A ajuns să realizeze fotografii speciale, folosind inocenţa copiilor care în combinaţie cu această tehnică veche se transformă într-o imagine destul de sinistră.

Tehnica de fotografiere pe plăci umede se presupune că a fost inventată în acelaşi timp de Frederick Scott Archer şi Gustave Le Gray în 1851. Ea a devenit foarte populară în întreaga lume şi a fost adesea folosită pentru portrete, peisaje şi arhitectură.


"Pentru mine, fotografiile pe plăci umede reprezintă un proces fascinant. De la procesul de pregătire şi până la rezultatul final, iubesc fiecare pas pe care-l implică această tehnică veche de fotografiere. Este un adevărat ritual care îţi stimulează foarte mult creativitatea", explică Jacqueline Roberts.
8 Iunie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod