Ulei de palmier: boicot sau sprijin?

kudikaro
Uleiul de palmier este un ingredient care poate fi găsit în aproape jumătate din produsele ambalate din supermarketuri, de la produse alimentare la produse cosmetice.
Utilizarea sa intensă a dus la probleme grave de mediu care au pus producătorii de ulei de palmier în lumina publică. Dar știm totul despre controversatul ulei de palmier? Boicotarea acestuia este singura soluție la problemele de mediu? Care sunt cele mai frecvente concepții greșite despre acest ulei?

Ce este uleiul de palmier și pentru ce se folosește?


Este un ulei vegetal comestibil care provine din fructele palmierilor. Uleiul de palmier brut (obținut din stoarcerea fructelor cărnoase) este utilizat în principal în industria alimentară. Uleiul de sâmburi de palmier, cu un conținut de grăsimi saturate de aproximativ 80%, este utilizat în principal la fabricarea săpunurilor, cosmeticelor și detergenților. Citește continuarea pe Kudika.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod