Trucul care te ajută să mănânci mai sănătos

Vrei să mănânci mai sănătos, dar nu reușești să te ții de această treabă? Un studiu realizat recent dezvăluie un truc eficient.
Dacă încerci să mănânci mai sănătos, acest studiu nou realizat de specialiștii de la Universitatea din Tubingen, Germania arată care este cel mai bun truc pe care să-l pui în aplicare de mâine. Cercetătorii au descoperit că persoanele care s-au gândit la mâncatul sănătos în timp ce preparau masa au avut obiceiul de a consuma porții mai mici, lucru deosebit de util când vrei să slăbești și să îți menții greutatea corporală normală. Înainte de a pregăti mâncarea în avans pentru săptămâna următoare, gândește-te ce ai putea să combini astfel încât să mănânci mai sănătos, nutritiv și fără un surplus de calorii. 

Participanții la studiul realizat de Universitatea din Tubingen au fost împărțiți în trei grupuri: primul grup care s-a focusat pe beneficiile pe care le aduc alimentele pe care le consumă, un al doilea grupă care a mâncat de plăcere și al treilea grup care a fost concentrat pe ideea de a menține senzația de sațietate. 

Potrivit specialiștilor, participanții din primul grup, care au fost preocupați de calitatea nutrițională a alimentelor consumate, au mâncat porții mai mici decât ceilalți participanți.
Cu alte cuvinte, dacă încerci să mănânci mai sănătos ești mai atentă la calitatea alimentelor pe care le alegi când prepari mâncarea. 

De asemenea, vei reduce fără mari eforturi porțiile și vei consuma mult mai puține calorii decât de obicei. ”Scanările realizate la nivelul creierului arată o activitate crescută în cortexul prefrontal (sediul planificării și execuției), lucru care ajută la un control mai bun asupra alimentației și o planificarea a viitoarelor mese. Creșterea obezității din 1950 încoace a generat o creștere a  aportului alimentar peste nevoie, astfel că porțiile s-au mărit considerabil fără să fie necesar”, explică coordonatoarea studiului, Stephanie Kullmann, citată de publicația today.com 

Ai încercat să controlezi porțiile consumate, dar nu reușești să faci asta? Pe lângă obiceiul de a te seta să mănânci sănătos care s-a demonstrat că ajută, mai există o altă metodă care te poate ajuta să compari rapid porțiile: gândește-te că un pachet de cărți este echivalentul a 85 de grame de proteine, în vreme ce o minge de tenis este comparabilă cu o porție de paste.
Astfel poți să-ți faci o idee rapidă despre ce înseamnă o porție de paste și una de carne, ajutându-te să fii conștientă de cât mănânci. 

Un nutriționist celebru, Joy Bauer, susține că una dintre cele mai simple soluții să mănânci mai sănătos este aceea de a pregăti mesele în avans pentru câteva zile. Astfel vei combina proteine, carbohidrați buni și grăsimi sănătoase în cantitățile necesare pentru corp, fără să exagerezi cu cantitățile. În doar câteva ore poți să pregătești duminica mai multe caserole pentru toată săptămâna de muncă, optând pentru surse bune de carne, legume, cereale integrale, brânzeturi, verdețuri și găsimi sănătoase. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod