Top 4 cele mai rele alimente pentru creier

4. Sarea în exces 

Știm deja că nu este bine să consumăm o cantitate mare de sare, deoarece aceasta poate să îmbolnăvească inima și rinichii. Însă, o nouă cercetare apărută recent în publicația Nature Neuroscience a scos la iveală efectele nocive pe care consumul de sare le are asupra sănătății creierului. Cerceătorii avertizează că un consum mare de sare s-a dovedit a avea un efect puternic asupra creierului șoarecilor cobai, afectându-le grav memoria și favorizând declinul cognitiv, scrie site-ul IflScience
 
Acest lucru este cauzat de faptul că circulația sângelui nu se realizează corect la nivel cerebral.
”Creierul este primul organ afectat de consumul mare de sare. După trei luni de experimente, șoarecii cobai au ajuns la demență”, avertizează dr. Costantino Iadecola, unul dintre coordonatorii studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod