Toamna "ingrasa"

Tot mai multe studii statistice au ajuns la concluzia ca dintre toate anotimpurile, toamna este sezonul care favorizeaza cel mai mult cresterea in greutate. In primul rand, vremea se raceste si apare tendinta de a manca alimente calde si consistente, fiind limitat in acelasi timp efortul fizic in aer liber. Vacanta se termina, nivelul de stres, gradul de oboseala si implicit tendinta de alimentare emotionala cresc.

In ceea ce priveste modul de alimentatie in vederea slabirii si a mentinerii greutatii corporale in aceasta perioada, se pot face cateva recomandari usor de aplicat:

1. Reducerea grasimilor - grasimile au aport caloric de doua ori mai mare decat proteinele sau carbohidratii iar excesul de grasime alimentara se transforma in grasime corporala.


2. Limitarea alimentelor de tip fast food.

3. Limitarea zaharului din dieta - acesta impiedica slabirea mai mult decat orice alt aliment interzis.

4. Eliminarea alcoolului sau macar reducerea la maxim a aportului de alcool - acesta inhiba metabolismul lipidelor si produce mari cantitati de toxine.

5. Consumarea a opt pahare cu apa zilnic - ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ajuta la digestie si stimuleaza metabolismul bazal.

6. Evitarea alimentelor sarate - sarea favorizeaza retentia hidrica.


7. Evitarea mancatului pe fuga sau la televizor - in acest fel nu va exista control nici asupra cantitatii, nici asupra calitatii alimentelor.

8. Preferarea alimentelor crude in locul celor gatite - tot ce e crud se digera mai usor si aduce corpului cantitati mari de enzime benefice organismului.

9. Consumarea legumelor, fructelor, a lactatelor degresate, a cerealelor integrale si a proteinelor cu aport mic de grasimi reprezinta singura solutie pentru mentinerea siluetei si a starii de sanatate.
Si prin combinarea corespunzatoare a scestor alimente benefice se poate slabi usor, sanatos si fara efort chiar si toamna.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod