Cerealele - un mic dejun ideal pentru elevi

Daca te uiti pe fereastra, vei constata ca toamna si-a intrat pe deplin in drepturi, iar pentru a sti ca a inceput scoala, nu mai ai nevoie de nici o confirmare: il ajuti pe cel mic sa-si pregateasca zilnic lectiile, eventual il conduci la scoala si te asiguri ca beneficiaza de alimentatia optima pentru a da randament la scoala. Chiar asa - care este hrana cea mai potrivita pentru prichindel? Un mic dejun cu cereale constituie alegerea cea mai potrivita.

Micul dejun este o sursa importanta de calorii, fibre si minerale si nu poate fi suplinit de nici o alta masa a zilei. Cel mai sanatos mic dejun este cel pe baza de cereale, deoarece contine cantitati atent masurate si selectate de proteine, fibre si carbohidrati.


Pentru copii, este esential sa serveasca cereale la micul dejun, pentru ca le ofera energie si substante nutritive, necesare pentru sanatate, dar si in procesul de crestere. Cerealele sunt ideale pentru micul dejun pentru ca ii ajuta pe copii sa se concentreze la scoala si le da energia necesara pentru a invata si a se juca.

Micul dejun cu cereale reprezinta o sursa de substante nutritive si de vitamine pentru prescolari si scolari si le da energia necesara pentru activitatile din cursul diminetii. Rezultatele cele mai recente ale cercetarilor realizate de cercetatorii britanici de la Universitatea Reading arata ca elevii invata, lucreaza si se joaca mai bine atunci cand consuma cereale la micul dejun.


Note mari pentru copiii care mananca cereale la micul dejun

Studiile realizate cu privire la modul in care micul dejun, servit in mod regulat, imbunatateste performantele scolare ale copiilor au demonstrat ca elevii care plecau la scoala dimineata fara sa manance aveau dificultati la orele de matematica si citire si rezolvau cu greutate problemele aparute in timpul zilei, in timp ce copiii care luau micul dejun erau performanti in domeniul creativ, al aritmeticii, erau rezistenti si constanti in activitatea pe care o desfasurau.

Copiii care consuma cereale bogate in fibre sunt mai putin expusi oboselii si depun un interes ridicat in procesul de invatare.
Lipsa micului dejun din alimentatia zilnica a copiilor determina deficiente de vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul, zincul si vitamina B2.

Micul dejun cu cereale are efecte benefice in activitatea scolara a copiilor:
- rezultate mai bune la teste;
- viteza mai mare de lucru;
- mai multa energie;
- oboseala redusa;
- atentie sporita;
- memorie mai buna;
- proces de invatare mai rapid;
- comportament si stare emotionala pozitive;
- mai putine vizite la cabinetul medical al scolii.

Prin urmare, pregateste-i micutului tau in fiecare dimineata cate un bol cu cereale, care sunt disponibile intr-o varietate bogata de forme si arome, combina-le cu lapte sau iaurt si, la sfarsit, ofera-i un pahar de suc natural de fructe.
Astfel, va avea energia necesara unei noi zile de scoala si va fi in masura sa obtina rezultate satisfacatoare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxy pe 18 Nov 2008, 13:47
    revista

    imi place revista si o am si eu chiar mia fost de folos pentru fratele si colegii lui k ii chem si facem exercitiii din aceasta carte si mie mia fost de folos va multumesc k ati publikt acesta revista

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod