Sunt mai sănătoase chipsurile din legume decât cele din cartofi?


Dacă încerci să incluzi mai multe legume în alimentația ta sau a copilului, înlocuirea chipsurilor obișnuite din cartofi cu chipsurile din legume poate părea o soluție sănătoasă.
Dar experții în nutriție sunt de părere că unele dintre aceste gustări delicioase sunt nesănătoase. Iată ce ar trebui să știi despre chipsurile din legume!

Cât de sănătoase sunt chipsurile din legume?


Aceste chipsuri din legume au început să fie din ce în ce mai populare, însă nu sunt cu adevărat mai bune decât chipsurile din cartofi. Acestea conțin cantități foarte mici de spanac sau pastă de tomate, însă sunt tot o gustare prăjită. În plus, nu vor contribui la consumul zilnic de legume într-un mod care să susțină sănătatea generală.

Unele chipsuri din legume sunt făcute în principal din cartofi. Chipsurile din legume conțin adesea amidon din cartofi ca ingredient principal.
Chiar dacă vezi spanac pudră la sfârșitul listei de ingrediente, multe dintre aceste chipsuri sunt foarte asemănătoare cu chipsurile din cartofi.

Chipsurile din legume par sănătoase și hrănitoare din cauza modului în care sunt ambalate sau promovate. Dar această aură a sănătății este o iluzie. De exemplu, pe ambalajele unor chipsuri din legume sunt prezentate fotografii cu legume întregi și sunt promovate ca fiind lipsite de conservanți și arome artificiale. În timp ce eliminarea acestor aditivi este un lucru bun, multe chipsuri tradiționale din cartofi și alte alimente gustoase nesănătoase pot prezenta același lucru.
Toate aceste indicii vizuale și scrise pot face consumatorii să creadă că chipsurile vegetale sunt sănătoase. Dar nu sunt.

Se știe că prăjirea alimentelor poate duce la apariția inflamației în organism. Cercetările au corelat, de asemenea, consumul de acrilamidă (un compus organic care se formează atunci când cartofii și alte alimente cu amidon sunt prăjite) cu un risc crescut de boli de inimă și mortalitate. Unele gustări din legume pot fi coapte, însă sunt mai rar întâlnite.

În timp ce chipsurile din legume nu sunt sănătoase, cele făcute cu legume reale, nu cu amidon din cartofi, pot fi o alternativă sănătoasă la chipsurile din cartofi.

Unele mărci produc chipsuri din țelină, cartofi dulci și alte legume.
Însă nici acestea nu sunt neapărat sănătoase, conform specialiștilor în sănătate. Un plus pentru sănătate ar veni din consumul de legume într-o formă naturală sau fierte, coapte. În cazul în care o persoană mănâncă în mod normal chipsuri din cartofi, chipsurile realizare prin coacere din legume ar putea oferi o cantitate mai mare de fibre și mai puțin sodiu. Specialiștii recomandă să alegi chipsurile din legume care au legumele la ingrediente pe prima sau pe a doua poziție din listă. Este recomandat oricum să alegi gustări care conțin mai puțin de 200 de miligrame de sodiu pe porție și cel puțin câteva grame de fibre.

Există persoane cărora nu le plac legumele.
Iar pe unii copii este foarte greu să îi convingi să mănânce legume. În acest caz, poți adăuga legume tocate în diferite preparate. Aceasta este o modalitate de a include mai multe alimente sănătoase în dieta ta. Chipsurile din legume nu reprezintă soluția. Poate că acestea conțin mai multe substanțe nutritive decât chipsurile din cartofi, dar dezavantajele încă depășesc beneficiile.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod