Sucul de morcovi reface tesuturile pielii

De ce sa nu acordam atentia cuvenita sucurilor de legume proaspat stoarse daca specialistii le considera cheia spre o piele impecabila. De ce este foarte important sa incluzi sucul de morcovi in alimentatia ta zilnica? Descopera-i acum numeroasele beneficii!
Stim ca pielea reflecta sanatatea organismului, asadar putem aplica regula: probleme de sanatate prevenite, piele ferma si frumoasa. Un ingredient indispensabil pentru piele si care ne ajuta in lupta pentru o piele sanatoasa il gasim in bucataria noastra: morcovul.

Cercetarile realizate pana in prezent demonstreaza capacitatile vindecatoare ale sucului de morcov in tratarea bolilor de piele. Constituie o sursa importanta de vitamina A, care are un rol primordial in mentinerea sanatatii pielii.


Protejeaza pielea de actiunea radiatiilor solare

Sucul de morcovi este recunoscut pentru proprietatile curative si protectia pe care o ofera pielii.
Fiind cel mai intins organ al corpului, pielea este prima bariera in calea factorilor de risc din mediul inconjurator. De aceea, pentru a incetini procesul de imbatranire trebuie sa ne asiguram ca pielea noastra este perfect hidratata, consumand sucuri proaspete si multa apa. Substantele nutritive din sucul de morcovi au proprietatea de a reduce fotosensibilitatea, protejand pielea de actiunea nociva a razelor solare.


Trateaza dermatita, eczema, iritaiile si ridurile

Are o actiune antiinflamatoare, revitalizeaza si tonifiaza pielea. Expertii sustin ca sucul de morcovi este folosit in tratamentul dermatitelor, a eczemelor, a iritatiilor si ridurilor cauzate de actiunea radicalilor liberi.
De asemenea, accelereaza vindecarea juliturilor si a taieturilor usoare. Daca tenul tau sufera din cauza toxinelor din organism, expertii recomanda  sucul de morcovi pentru eliminarea toxinelor. Potasiul din morcovi neutralizeaza excesul de aciditate gastrica, iar continutul bogat de vitamina A detoxifica ficatului.


Betacarotenul face minuni

Un studiu recent efectuat in Olanda a scos la iveala o legatura puternica intre afectiunile pielii si nivelul vitaminei A in sange. Betacarotenul care odata ajuns in organism se transforma in vitamina A se gaseste in cantitati ridicate in sucul proaspat de morcovi, anuland astfel necesarul suplimentelor cu vitamina A.


Deficitul de vitamina A in organism determina accelerarea procesul de imbatranire, acneea isi face prezenta, pielea este plina de impuritati si extrem de sensibila si uscata, in special pe picioare si maini. Aplica in fiecare zi o compresa cu suc de morcovi pe zonele afectate de pete.


Masca cu morcovi pentru un ten curat

Sucul de morcovi se amesteca cu o cantitate egala de suc de ananas si se aplica mixtura pe fata. Se lasa sa actioneze timp de 15 minute si se indeparteaza cu apa rece. Este recomandata folosirea zilnica pentru tonifierea si curatarea tenului.

Si nu uita sa consumi zilnic suc de morcovi, insa in cantitati moderate.
Organismul nostru nu poate sa asimileze mai mult de 200 ml de suc baut odata. Este suficient pentru a conferi o stralucire in plus bronzului pe care tocmai l-ai obtinut. De asemenea, o regula importanta este sa nu te limitezi la un singur fruct sau leguma, ci sa faci diverse combinatii in prepararea sucului. Asadar, poti sa incepi ziua de maine cu un pahar plin cu suc de morcovi si sa ne spui daca ai constatato diferenta in aspectul pielii.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulia pe 23 Mar 2013, 17:29
    gustos

    am sal incerc si eu ,,, e ft gustos si proaspat!!!

    1
    0

  • Maya pe 20 Dec 2012, 00:35
    super

    Iubesc sucul de morcovi si mere!

    1
    1

  • Roxana pe 20 Aug 2012, 18:41
    ...

    Morcovul este bun si pentru vergeturi?

    2
    0

  • rodica pe 31 Aug 2010, 21:09
    sucul de morcovi

    intradevar sucul de morcovi face minuni, eu beau in fiecare dimineata suc de morcovi,rosii si telina si se vede diferenta in culoarea pielii

    2
    0

  • maria pe 29 Aug 2009, 12:00
    felicitari!

    intr-adevar sucul de morcovi e super bun pentru sanatatea pielii

    4
    0

  • Andrei pe 30 Iun 2009, 17:54
    Deosebit de bun articol

    Felicitari celei/celor care a realizat acest articol - este exceptional de bun pentru cei interesati de sanatate si mai ales de aspect, recunosc ca nu stiam ca morcovul are atatea calitati - stiam doar ca este bun pentru vedere si atat. Inca o data felicitari, iar daca ati putea realiza asemenea articole despre ficare aliment(fie fruct sau leguma) si la ce anume ajuta in alimentatie ar fi grozav! Felicitari inca o data

    3
    0

  • aura pe 14 Mar 2009, 08:56
    minune

    eu folosesc in fiecare dimineata un pahar de suc de morcov,varza,mar,sfecla rosie.face minuni credeti-ma. il folosesc im potriva cancerului,avind noduli mamari si chisturi ovariene.

    12
    0

  • DANIELA pe 4 Feb 2009, 19:45
    SUPER

    ARTICOLUL ESTE SUPER,SUCUL DE MORCOVI ESTE UN ADEVARAT MIRACOL

    10
    0

  • mona pe 2 Iul 2008, 18:57
    Sucul de morcovi

    Mi-a placut articolul, si as vrea daca se poate sa mai descrieti si alte fructe sau legume, proprietatile lor curative.

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod