Sănătatea ta: 5 ingrediente dezgustătoare pe care le găseşti în mâncarea ta

Substanţe secretate de o insectă din regiunile tropicale ajung să fie folosite de către producători în fabricarea bomboanelor gumate.

Produsele din comerţ pot să ascundă ingrediente de-a dreptul dezgustătoare pe care nu le putem descifra atât de uşor. De aceea este important să citeşti lista ingredientelor de pe eticheta unui produs pe care vrei să-l cumperi, dar să cunoşti şi câteva secrete ale producătorilor.

Iată câteva dintre cele mai dezgustătoare ingrediente pe care le poţi găsi în alimentele pe care le cumperi zilnic!

 

1. Secreţiile unei insecte în jeleuri


Şelacul este o rășină naturală secretată de o insectă din regiunile tropicale pe care producătorii o folosesc în bomboanele cu jeleu. Ea se mai foloseşte şi pentru fabricarea lacurilor.
Bomboanele din jeleu care sunt acoperite de un strat tare au în compoziţia lor şelacul.



2. Secreţii anale de castor în îngheţata de zmeură sau vanilie


Aroma de zmeură sau vanilie este potenţată de producători folosind castoreum, o combinaţie de secreţii anale şi urină de castor. Administraţia pentru Siguranţa Alimentelor şi a Medicamentelor (FDA) a catalogat acest ingredient ca fiind aromă naturală. Într-un interviu oferit de celebrul bucătar Jamie Oliver în show-ul lui David Letterman acesta a avertizat că acest ingredient se regăseşte în îngheţata de vanilie, însă producătorii au negat acest zvon.
Dar, daca pe îngheţată scrie aromă naturală nu ai cum să-ţi dai seama din ce anume a fost extrasă această aromă.



3.Clei de peşte în bere


Cleiul de peşte este o gelatină produsă de vezica urinară a peştelui. El este adăugat în bere pentru a-i da aspectul de galben strălucitor.



4. Grăsime de oaie în guma de mestecat


Lanolina este o substanţă de culoare gălbuie, secretată de glandele sebacee din pielea oilor şi prezentă pe firele de lână ale animalului. Ea este folosită în industria cosmetică, însă se pare că şi producătorii de gumă de mestecat o folosesc pentru a face produsul mai moale.


Credit foto: http://www.smosh.com

 


5. Iaurturile roz sunt colorate cu extract obţinut din insecte

 
Unele iaurturi cu fructe de pădure au culoarea apetisantă datorită unei substanţe extrase din gogoşile unei insecte (coşenila) originare din Mexic. Aceast colorant (carminul) este extras din insectele uscate şi procesat apoi pentru a-l folosi în industria alimentară, explică Dr. Oz.

Dacă vrei să-l eviţi, Dr. Oz susţine că trebuie să ocoleşti iaurturile care au pe lista de ingrediente trecute cuvintele "carmin", E120, "acidul carminic" sau "colorant coşenilă".

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adi pe 2 Dec 2013, 11:10
    bere

    eu nu am vazut pe nicio eticheta de bere sa scrie ca ar contine clei de peste, nici macar e-uri. sa inteleg ca incalca legislatia in vigoare si nu scriu ce contine produsul?

    2
    0

  • simika pe 2 Dec 2013, 09:46
    valeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    Fratilor, ma omorati! Iubesc jeleurile si inghetata! de guma de mestecat nu mai zic! ce mi-ati facut!!!!!!!

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod