Revelion 2016. 5 deserturi simple, dar de efect ca să-ţi surprinzi invitaţii


Foto: Edith's Kitchen

3. Tort cu ciocolată şi nuci - Reţetă Edith's Kitchen


Ingrediente
  • 100 g ciocolată 85% cacao
  • 100 g unt
  • 200 g nucă măcinată + 2 linguri pentru deasupra
  • 2 linguri rase de cacao neagră
  • 5 ouă
  • 5 linguri xylitol
  • un praf de sare
  • vanilie

– cantităţi pentru o formă de 21 cm –

Cum se face:
Topim untul şi ciocolată într-o crăticioară. Le lăsăm să se răcorească puţin, apoi adăugăm gălbenuşurile, cacaua şi nuca măcinată. Omogenizăm bine compoziţia. Batem albuşurile spumă cu sare, apoi adăugăm şi xylitolul şi mixăm din nou.
Punem albuşurile bătute spumă în 3 tranşe peste compoziţia cu nuca şi ciocolată şi omogenizăm uşor.
Punem compoziţia într-o tavă (eu am folosit cu pereţii detaşabili) la baza căreia am pun hârtie de copt, pe care am uns-o cu ulei, la fel şi pereţii tăvii.
Presărăm deasupra puţină nucă tocată grosier.
Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 30-35 minute.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod