Rețete de clătite care nu îngrașă

Clătitele sunt un preparat perfect cu care să îți începi ziua. Însă persoanele care țin la siluetă le evită de multe ori, din cauza aportului caloric. Iată câteva rețete de clătite care nu îngrașă!

Ce rețete de clătite care nu îngrașă poți încerca?


1. Clătite vegane cu lămâie și semințe de chia


Semințele de chia aduc nenumărate beneficii sănătății. Acestea conțin acizi grași omega-3 care sunt recomandați pentru sănătatea inimii și pot înlocui ouăle în rețete. Aceasta este misiunea lor în rețetele de clătite care nu îngrașă. Va trebui să lași mai întâi semințele de chia la înmuiat în lichidele folosite în rețetă pentru 15 minute. Rezultatul pufos te poate surprinde, mai ales dacă nu ai mai folosit semințe de chia înainte.
Poți servi clătitele cu gem de afine și cu coajă rasă de lămâie.

2. Clătite cu spanac, roșii și brânză de capră


Consumul de legume și alte ingrediente sănătoase poate părea o provocare pentru unele persoane, dar nu și când ai această rețetă la îndemână. Folosește făină de ovăz, spanac și roșii pentru acest preparat. În acest fel, îți poți începe ziua cu o rețetă savuroasă, care îți oferă o cantitate importantă de fibre. Iar brânza de capră rasă peste va da un gust și mai bun preparatului final.
Iar în loc de sirop, poți stropi clătitele cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Poți adăuga și coajă rasă de lămâie, care conține un ulei ce previne apariția cancerului.

3. Clătite cu ochiuri


Te-ai trezit prea devreme și nu te poți hotărî dacă să gătești ouă sau clătite la micul dejun? Le poți face pe ambele. Prepară clătitele din făină integrală și ceapă. Apoi, pune un ou ochi deasupra, cu gălbenușul moale. Nici nu vei mai avea nevoie de sirop, deoarece oul oferă echilibrul suculent de care ai nevoie.
În plus, poți adăuga și coajă rasă de lămâie și ceapă verde tăiată rondele.

4. Clătite cu iaurt grecesc și căpșuni


Întreaga zi va fi mai bună dacă o începi cu aceste clătite. Înlocuiește făina albă cu făină integrală și combinația de zahăr, unt și lapte cu iaurt grecesc fără grăsimi. În acest fel, te asiguri că nu adaugi grăsimi sau zahăr cu ajutorul acestor schimbări. Iar cu puțină esență de vanilie și căpșuni, nu te vei mai sătura de acest preparat.

Acum că ai câteva alternative la rețeta clasică de clătite, nu îți mai rămâne decât să le încerci și să-ți alegi preferata.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod