Remedii pentru anemie

Amenia poate fi definita ca o afectiune cauzata de scaderea cantitatii de hemoglobina sau a numarului de celule rosii. Aproape jumatate din sangele corpului contine celule rosii, care transporta oxigenul la tesut. Din aceasta cauza, aproximativ 100 milioane de celule noi sunt formate zilnic in maduva oaselor.
Materialul crud pentru producerea celulelor rosii este format din: fier, proteine si vitamine, mai ales acidul folic si vitamina B12. Dintre acestea, fierul si proteinele sunt importante pentru producerea hemoglobinei.


Simptome


De cele mai multe ori persoana afectata de amenie se simte slabita, obosita, lipsita de energie si are ameteli. Alte simptome: nervozitate observabila, riduri premature, ochi obositi, memorie slabita, dureri de cap, expiratie ingreunata, ranile se vindeca greu si palpitatii. De asemenea, culoarea pielii este palida.


Cauze

1. Producerea redusa de celule rosii in maduva oaselor.
2. Lipsa fierului, a proteinelor si a vitaminelor din organism.
3.
Lipsa acidului hidrocloric din stomac, paraziti sau viermi in intestine.



Remedii naturale pentru anemie

1. Vitamina B12

Vitamina B12 este necesara pentru prevenirea sau pentru tratarea ameniei. Aceasta se gaseste in cantitati semnificante in proteina animala, mai ales in rinichi si ficat. Oricum, sunt si alte surse sigure de vitamina B12, cum ar fi: produsele lactate.

2. Sfecla

Sfecla este de mare ajutor in vindecarea anemiei. Sucul de sfecla contine potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, carbohidrati, proteine, grasimi si vitaminele B1, B2, B6, acid nicotinic si vitamina P. Cu un continut bogat de fier, sfecla este formatoarea de celule rosii. Sucul de sfecla rosie fortifica si asigura corpului putere si rezistenta, astfel, este un excelent remediu pentru anemie, mai ales in cazul copiilor si tinerilor.


3. Cimbrisor

Frunzele de cimbrisor ajuta la formarea sangelui. Frunzele ajunse la maturitate sunt recomandate adolescentelor pentru prevenirea anemiei, care poate fi produsa de pubertate si de menstruatie. Semintele de cimbrisor sunt, de asemenea, indicate in vindecarea anemiei, deoarece sunt bogate in fier.

4. Laptuci

Laptuca este un alt remediu pentru aceasta afectiune, deoarece are un continut considerabil de fier. De asemenea, laptucile sunt considerate si un bun tonic pentru anemie. Fierul din aceste alimente este usor absorbit de catre organism.

5. Spanacul

Aceasta leguma este o valoroasa sursa de fier. Dupa ce este absorbit, acesta ajuta la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii.
Astfel, este benefic in formarea de sange si in prevenirea anemiei.

6. Soia

Soia este bogata in fier si, de asemenea, are o cantitate ridicata de proteine. De cele mai multe ori persoanele care sufera din cauza anemiei au si probleme digestive, de acees este de preferat  sa se consume lapte din soia, deoarece este usor de digerat.

7. Migdale

Migdalele contin cupru. Acesta impreuna cu vitaminele actioneaza ca un catalizator in sinteza hemoglobinei, astfel, migdalele sunt un remediu folositor pentru anemie. 7 migdale trebuie tinute in apa timp de 2 ore, se indeparteaza coaja rosiatica si apoi sunt sfaramate pana se transforma intr-o pasta, care trebuie mancata in fiecare zi timp de 3 luni.
 

8. Mierea de albine

Mierea este un remarcabil producator de hemoglobina pentru corp. Aceasta are un continut ridicat de fier, cupru si mangan.

9. Alte "medicamente" naturale

Mai sunt cateva alimente cu un continut bogat de fier, care pot fi folosite ca un tratament nemaipomenit pentru anemie. Cele mai importante sunt: bananele, strugurii negrii, prunele, capsunele, stafidele, ceapa, morcovii, ridichile, telina si rosiile.
 

Comentarii (33)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cris pe 4 Mar 2014, 21:44
    Pentru FLORICA

    : Du-te la un medic hematolog. Eu am 27 de ani, am avut anemia 7 si fierul 19, M-a internat si mi-a facut tranfuzie de sange si perfuzie cu fier. Trebuie stabilita cauza. Eu aveam un ulcer duodenal. Nu sta asa...

    1
    1

  • loredana pe 16 Iul 2013, 14:57
    anemie.hemoglobina mica

    am un baietel de 2 ani,are hemoglobina mica cum il pot ajuta,cu ce tratament?va multumesc

    4
    0

  • alina pe 4 Sep 2012, 00:22
    anemie sau leucemie

    Am ameteli.dureri osoase.dureri de cap.ma simt slabita am un program care ma obliga sa dorm doar ziua si pofta de mancare e cam inexistenta...ultimele analize au avut k rezultat egalitatea intre globulele albe si rosi..ce sa fac???

    0
    8

  • Edii pe 2 Mar 2012, 10:33
    Ajutati-ma am aflat ca am anemie hipocroma

    Va rog contactati-ma pe adresa de mess naruto_wzumachi@yahoo.com am aflat acum ceteva zile ca am fost internat si mi-a iesit la analize ca am anemie ajutati-ma va rog dei suflet vreau sa ma fac bn ,daca ma ajutati va ajut si eu cu ce doriti!!!!

    9
    1

  • mimi pe 3 Iun 2011, 20:05
    anemie

    si eu am anemie , incerc sa mananc cat mai sanatos , cate o data reusesc cate o data nu .Este f greu sa recuperezi ce ai pierdut, dar cu ajutorul tau , al celui de sus si sfatul medicului depasim toate

    13
    0

  • nicoleta pe 18 Mar 2011, 11:40
    anemia

    buna s mie mi se intampla s am ameteli ,s fiu obosita s lipsita de energie da chiar nu stiu c s mai i-au

    15
    1

  • valeria pe 2 Ian 2011, 19:43
    interesant

    am un an de zilesi nu pot vindeca anemia,ce as putea face? am numai 17 ani si cred ca este prea devreme ca sa am anemie.va rog datimi un remediu

    10
    3

  • florica pe 23 Iul 2010, 09:14
    anemie

    Buna ziua Sunt Florica, am facut foarte recent analiza de hemoglobina , si valoarea este foarte mica , doar 6,9 gr /dl ceea ce este o problema la varsta mea de 37 ani. anemia este provocata de lipsa fierului care are valoarea doar de 10 .va rog sa ma ajutati in ceeace priiveste un tratament eficient pentru corectarea deficitului de fier ca ca atare a anemiei. Va multumesc. Florica

    19
    7

  • nutea pe 26 Mar 2010, 07:58
    ajutati-ma va rog!!!!

    as vrea sa stiu si eu daca anemia are legatura cu diabetul.sotul meu are anemie megaloblastica de 3 ani ,o perioada a fost bine dar acuma a recidivat.problema este ca nu a avut probleme cu glicemia pina acum.cind s-a internat glicemia a fost 230,si dupa aceea oscilatii ft mari de ex.140 seara a doua zi dimineata 260,seara 96 asta dupa ce i-a fost administrat tratament chiar din prima zi de la internare pina i-a scazut la 67.intrebarea este de ce oscileaza asa tare?multumesc mult

    20
    8

  • gabriela lazar pe 3 Oct 2009, 18:21
    greu cu anemia

    de cind ma stiu m anemie,si cind am fost insarcinata,e greu ai ameteli, te simti slabita ,esti mai tot timpul obosita si ce e mai rau am o pofta de mincare de nedescris

    10
    1

  • mona pe 9 Iun 2009, 23:46
    hiiiii

    Sunt elena....si am si eu o problema..cred ca am anemie ...amestesc...ma dor membrele inferioare....pofta de manacr nu prea...si sunt destul de slaba am 45 de kg la 16 ani...as vrea sa styu ce pot face

    8
    2

  • Maria pe 26 Apr 2009, 19:39
    Raspuns pt.13.04.2009

    Consulta un medic pentru simptome si invata pentru BAC.

    0
    7

  • angela pe 13 Apr 2009, 16:47
    ma simt groaznic in unele zile

    eu cred in leacuri cu plante si alimente,cred ca e mult mai sanatos o diete bazata pe alimente sanatoase decat sa ne indopam cu pastile...am si eu o problema am anemie cred ametesc,respir greu,nu am pofta de mancare,dureri de cap,moleseala,lipsa de energie aproape totala si obosela dati-mi va rog un sfat ce sa ma mai fac momentan fac un tratament cu fier,calciu cu vit D3 si VITAMAX sper ca ma voi simti mai bine pt ca mai am 3 zile de tratament si inca nu simt nicio diferenta oare apare mai tarziu?va multumesc si va rog ajutatima urgent urmeaza BACU si nu stiu ca sa ma mai fac....

    9
    1

  • ELENA pe 10 Mar 2009, 07:43
    UN AJUTOR

    baiatul meu are trei analize rele THR 141.00 INTERVALUL FIIND 150-450 10'3\ mm'3 TGP65 SI gama GT 63 POATE CINEVA SA- MI EXPLICE?

    2
    1

  • alina pe 17 Ian 2009, 15:24
    medicamente interzise bolii wilson

    ca am trebui sa stim ce medicamente nu avem voie.

    2
    1

  • flori pe 16 Dec 2008, 19:48
    Infiorator

    Dar ce a avut sotul dvs de s-a ajuns in situatia asta?

    1
    0

  • ion pe 2 Dec 2008, 20:03
    Chiar v-ati trata cu remedii "naturiste"

    Daca ai avea sotul grav bolnav in spital, si medicul l-ar trata cu spanac pentru anemie feripriva, CU CEAI DE MENTA PENTRU VARSATURI SI CU... FRECTIE DE SALCIE PENTRU FEBRA 39 GRADE, ATI ACCEPTA? n-ATI SPUNE CE ESTE NEBUN? Daca el s-ar justifica pentru ca nu-i da medicamente fiind toxice ,si bolnavul ar merge din ce in e mai rau, ati accepta acest lucru? Sau remediile naturiste le considerati utile pentru boli mai putin grave, si care in consluzie mergeau bine oricum? V-ati lasa trata cu frectii, ceaiuri si tincturi acasa avand 40 de grade varsand sange si avand hemoglobina 2 ?

    0
    1

  • IOANA pe 20 Sep 2008, 12:12
    BUNA

    As avea o rugaminte la cei care se pricep sa citeasca analizele sa-mi spuna si mie pe intelesul meu ce inseamna; anemie hipocroma severa cu interpretari hematologie; HIPOCROMIE+ ANIZOCITOZA+ CU MICROCITE, POIKILOCITOZA+ CU OVALOCITE, SCHIZOCITE. Cineva mi-a spus ca exista riscul sa faca leucemie. Este vorba de fetita mea de 14 ani.

    15
    3

  • ioana pe 20 Sep 2008, 12:03
    Anemie hipocroma severa

    Buna ziua, fetita mea are 14 ani si la un an si 2 luni a avut anemie dar nu stiu ce forma (HB 6,4), i s-a facut transfuzie de sange. Acum 2 ani am descoperit ca anemia a revenit (anemie hipocroma severa) cu interpretari hematologie; HIPOCROMIE+ ANIZOCITOZA+ CU MICROCITE, POIKILOCITOZA+CU OVALOCITE, SCHIZOCITE, diagnostic pus la spitalul Colentina. A urmat tratamentul dar acum anemia a inceput sa revina. Va rog din suflet sa imi explice cineva care este an masura ce inseamna aceasta anemie si interpretarile Hematologice pe adresa mea de email; just_bella_blue@yahoo.com

    6
    0

  • ildiko pe 3 Iul 2008, 15:51
    Intrebare

    Poate ar trebui dat o lista cu alimente si cum sa le combini?

    4
    0

  • iulia pe 1 Iun 2008, 12:43
    adevarat

    Eu am 16 ani si tot timpu fac cadere de calciu... iau calciu dar cateva zile... numai slabita ma simpt si nu pot sa dorm!!! Dc oare?

    3
    1

  • scarlat simona pe 28 Mar 2008, 11:12
    Anemie mare

    Copilul meu sufera de o anemie ft mare si nu stiu cum sa-l fac bine sa nu mai aiba.

    2
    2

  • dragomir ecaterina pe 12 Feb 2008, 12:57
    remedii pt/ anemie

    ft bn aceste alim. fructe, legume lactate sunt la indemana tuturor ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica

    1
    0

  • Larisa pe 4 Feb 2008, 11:14

    Stimata doamna, spanacul contine fier 4.1 mg/100 g, deci, dupa mine este o sursa valoroasa. Acum se pare ca pararea dvs. difera, nu aveti decat sa nu luati in consideratie spusele mele.

    3
    0

  • Mihaela Baciu pe 3 Feb 2008, 19:37
    Eroare

    Din pacate nu stiu de unde s-a inspirat autoarea dar se stie ca spanacul este o sursa saraca in fier.. il ajuta doar pe marinarul Popeye din desenele animate... si ati omis patrunjelul ale carui frunze sunt o sursa naturala de fier demna de luat in seama... va doresc articole mai bine documentate stiintific!

    1
    0

  • iolanda plavu pe 2 Feb 2008, 08:03
    Remedii pentru anemie

    Citesc cu mult interes articolele pe care le primesc. Acesta imi este foarte util cu atat mai mult cu cat ma straduiesc de mult sa-mi respect tratamentul pentru anemie. Acest articol imi confirma faptul ca trebuie sa perseverez. Va multumesc, si va asigur ca voi cauta cu interes articolele dvs. si ale colegilor dvs.

    2
    6

  • Larisa pe 1 Feb 2008, 12:36

    Va rog sa imi lasati o adesa de mail pentru o mai buna comunicare. Va multumesc mult pentru aprecierea articolului. Numai bine!

    0
    1

  • nadia pavlov pe 1 Feb 2008, 11:45
    Remedii pentru anemie

    Stimata doamna Larisa Gheorghe este pentru mine, nu numai bine venit un asemenea mesaj pentru care va multumesc foarte mult, dar si foarte util. Am facut analize (la birou) din care partea inegrita este la capitolul sange! Am sa va dau indicii, si eventual poate-mi scrieti care ar fi dieta necesara si poate ceva in plus ... Va multumesc frumos! Cu respect Nadia Pavlov (HB)- 10 g/dl (HCT)- 31.80 % (MCV)- 73.20 um^3 (MCH)- 23.00 pg (MCHC)- 31.40 g/dl (RDW)- 18.50 % (THR)- 503.00 10^3/mm^3

    1
    2

  • tina pe 1 Feb 2008, 09:18
    O intrebare

    Mi se pare super interesant articolul dar cum nu sunt prea mancacioasa din fire poate-mi spune cineva niste vitamine (pastile) care sa contina fier, potasiu, carbohidrati, vitamine si toate cele amintite mai sus si in ce masura ajuta daca sunt luate sub forma de pastile? Am si un baietel de 3 anisori care este foarte palid.

    7
    1

  • Elena pe 1 Feb 2008, 09:01
    Interesant

    De multe ori nu ne dam seama ca suferim de anemie pentru ca aceste simptome se intalnesc si la alte boli... de aceea trebuie neaparat consultat medicul pentru a efectua o serie de analize... interesant articolul...

    0
    0

  • cristina pe 28 Ian 2008, 19:46
    Buna

    Interesant, dar eu am urmat toate leacurile si nimic... tot anemie feripriva am de cand ma stiu si ma simpt foarte rau.

    1
    4

  • monamariana dragoiu pe 28 Ian 2008, 19:04
    Interesant !

    Macesele sunt indicate in anemie? si daca da sub ce forma?

    8
    0

  • Ram pe 28 Ian 2008, 02:58
    Interesant

    Va multumesc foarte mult ca ne "ajutati" sa ne mentinem frumoase si sanatoase. Mereu am crezut in remedii naturiste daca pot sa le numesc asa, sunt cele mai sigure si fara efecte secundare.

    7
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod