Plăcinta cu mere: deliciu tradițional cu beneficii pentru sănătate

Nu este numai gustoasă, ci și foarte sănătoasă! Plăcinta cu mere te ajută să te menții în formă fără să renunți la gustul bun.
Servită cu înghețată, brânză rasă sau frișcă, plăcinta cu mere nu va fi refuzată de niciun invitat și nu trebuie să uiți de ea nici tu! În sezonul sărbătorilor nu este nevoie să ții dietă, dar îți poți fortifica organismul dacă alegi deliciile potrivite. Crusta crocantă și umplutura aromată transformă plăcinta cu mere într-un răsfăț de sezon, cu multe efecte utile asupra organismului.
Această plăcintă conține vitamine, minerale, lipide și aminoacizi, formând combinația ideală de gust bun și proprietăți nutritive pentru a avea un sezon festiv reușit. Furnizează organismului carbohidrați utilizați pentru un plus de energie, are un conținut redus de grăsimi saturate și se situează în topul deserturilor care te ajută să arăți așa cum îți dorești.

 
Profil nutrițional

O felie de plăcintă cu mere conține 411 calorii, 3,72g de proteine, 19,38g de grăsimi totale și 57,5g de carbohidrați. În ceea ce privește vitaminele și minerale această cantitate furnizează 12,1µg de seleniu, 327mg de sodiu, 1,74mg de fier, 0,229mg de tiamină, 0,166mg de riboflavină, 0,287mg de mangan, 1,906mg de niacină, 0,045g de triptofan, 37µg de acid folic, 0,082mg de cupru, 0,129g de izoleucină, 0,15g de valină, 0,254g de leucină, 0,082g de histidină, 43mg de fosfor, 0,102g de treonină, 0,05mg de vitamina B6 și 2,6mg de vitamina C.

 
Iată ce beneficii vei obține dacă savurezi des plăcinta cu mere:

 
1. Reglează temperatura corpului

Fierul din componența acestui desert este un mineral esențial pentru a menține o temperatură normală. De asemenea, stimulează absorbția eficientă a vitaminelor din restul preparatelor consumate.
Stabilizarea temperaturii este foarte importantă deoarece asigură funcționarea normală a metabolismului și a enzimelor digestive.

 
2. Reduce simptomele bolilor cronice

Fierul este esențial și pentru tratarea bolilor cronice precum anemia cauzată de insuficiența renală sau alte afecțiuni ale tractului gastrointestinal. În plus, stimulează circulația normală a sângelui.

 
3. Previne problemele digestive

Tiamina stimulează producția de acid clorhidric, care are un rol de bază în prelucrarea alimentelor ingerate.

 
4. Stimulează memoria

Datorită conținutului de tiamină, plăcinta cu mere crește puterea de concentrare și menține funcțiile cognitive și capacitatea de memorare. Previne și reduce simptomele asociate cu scleroza multiplă. Tiamina este denumită adesea „vitamina moralului” pentru că are un efect pozitiv asupra sistemului nervos și a stării de dispoziție.

 
5. Asigură oxigenarea sângelui

Riboflavina este vitală pentru formarea globulelor roșii și a anticorpilor care favorizează oxigenarea optimă a sângelui și circulația normală.

 
6. Crește imunitatea

Vitamina B2 susține organismul în lupta împotriva infecțiilor și a microbilor prin fortificarea sistemului imunitar.

 
7. Elimină radicalii liberi

Manganul are proprietăți antioxidante și neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului.

 
8. Diminuează inflamațiile

Plăcinta cu mere are proprietăți antiinflamatoare datorită manganului, dar și a condimentelor care sunt utilizate. Ghimbirul și scorțișoara sunt remedii rapide pentru persoanele care suferă de reumatism sau artrită, reducând durerile și facilitând flexibilitatea mișcărilor.

 
9. Reduce colesterolul

Potrivit specialiștilor, 1.100mg de niacină consumate zilnic reduc colesterolul „rău”, de tip LDL, și îl cresc pe cel „bun”, de tip HDL. Astfel, fiecare felie aromată de plăcintă te va ajuta să previi depunerea grăsimilor pe pereții arterelor și vei reduce riscul de boli cardiace.

 
10. Previne diabetul și menține glicemia stabilă

Vitamina B3 este utilă pentru a preveni creșterea glicemiei, iar niacina controlează eficient nivelul hemoglobinei glicate în cazul pacienților diabetici.
 
Din multitudinea de dulciuri de pe masa de sărbătoare selectează cu încredere plăcinta cu mere și te vei putea răsfăța în voie, fără efecte negative asupra siluetei sau sănătății. Bucură-te de colinde și de anul care vine savurând acest desert special.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod