Mic dejun de post. 3 rețete delicioase și ușor de pregătit

Covrigii, pâinea albă cu zacuscă sau pateul vegetal din comerț nu furnizează corpului nutrienții de care are nevoie. Descoperă câteva idei de mic dejun de post pe care te poți baza!
Micul dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei, iar dacă mănânci ceea ce trebuie atunci vei avea energie pe tot parcursul zilei. Însă, în zilele în care vrei să ții pot poate să fie mai greu să găsești opțiuni sănătoase și nutritive. De aceea, multă lume apelează la pâinea albă cu zacuscă, covrigi sau pateu vegetal din comerț pentru un mic dejun de post. Zacusca de casă, preparată mai dietetic fără cantități exagerate de ulei, este un produs sănătos, însă dacă nu este de ciuperci sau de fasole atunci nu furnizează proteine și nu va fi sățioasă. Dacă o preferi la micul dejun, alege să consumi sortimentele cu ciuperci sau fasole și întotdeauna pe pâine integrală. 

Dacă îți place pateul vegetal ar fi mult mai bine să îl prepari în casă, deoarece se face atât de simplu și îți voi recomanda o rețetă delicioasă pe care o poți consuma la micul dejun.
De asemenea, mai găsești aici și alte rețete de pateu vegetal de casă

Printre cele mai versatile alimente care te ajută să ai o dietă echilibrată şi diversificată în zilele de post se numără: lintea, avocado, năutul, ciupercile, cerealele integrale, untul de arahide, tofu, fasolea boabe, mazărea, quinoa, orezul, legumele şi verdeţurile.

Descoperă 3 rețete delicioase și ușor de pregătit ca să ai un mic dejun de post plin de nutrienți și sățios:


1. Pateu de linte roșie cu boia afumată 

 
Lintea face parte din familia leguminoaselor, însă spre deosebire de fasole şi năut care necesită un timp mai lung de preparare, fiind esenţială etapa de înmuiere a boabelor, pentru linte nu este necesară această etapă, astfel că te poţi baza pe această leguminoasă pentru a face reţete rapide.

Lintea se poate folosi în salate, supe, tocăniţe şi în preparate cu orez, ea fiind o excelentă sursă de proteine pentru vegetarieni şi vegani. 

Pe lângă proteine, lintea mai aduce un aport însemnat de fier, potasiu, fibre solubile şi insolubile, calciu, magneziu şi vitamina B6. De asemenea, o ceaşcă de linte conţine în jur de 230 de calorii, iar saţietatea pe care o oferă este una de lungă durată.
Astfel că te poţi baza pe preparatele simple cu linte atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus şi nu îţi place să consumi foarte multă carne. 

Lintea de orice fel este potrivită pentru a face un pateu vegetal delicios și hrănitor. Îți recomand să încerci acest pateu din linte roșie cu boia afumată. După ce ai fiert lintea roșie câteva minute, se scurge de apă și se pune în robotul de bucătărie. De asemenea, mai poți să folosești și un blender de mână ca să prepari acest pateu. Mixează lintea roșie cu un cățel de usturoi, zeamă de lămâie, 3 linguri de tahini (pastă de năut) sau ulei de măsline, o linguriță de boia afumată, sare și piper negru. Vei obține un pateu cremos și sățios, perfect pentru un mic dejun de post. De asemenea, îl poți prepara în avans și să-l păstrezi într-o caserolă la frigider.


2. Terci de ovăz înmuiat peste noapte cu unt de arahide și semințe de chia

 
Dacă preferi un mic dejun de post dulce poți să apelezi la terciul de ovăz care este foarte sănătos și sățios. Ca să nu pierzi timpul dimineața, îți propun să încerci acest terci de ovăz înmuiat peste noapte.
Este o variantă rapidă a terciului de ovăz obișnuit, iar în combinație cu semințele de chia vei furniza corpului grăsimi sănătoase esențiale. De asemenea, adăugând puțin unt de arahide natural te asiguri că adaugi proteine, astfel încât să ai un mic dejun de post echilibrat. 
 
Pune de seara într-o casrolă sau borcan 3/4 ceașcă cu fulgi de ovăz, 2 linguri cu semințe de chia, puțină scorțișoară, puțină sare de mare, 1 cană cu lapte vegetal, o banană pisată cu furculița și 2 linguri cu unt de arahide natural. Se amestecă toate ingredientele și se lasă la frigider peste noapte. Dimineața poți să mai adaugi puțin lapte vegetal dacă preferi o consistență mai moale și diverse nuci, fructe de pădure sau fulgi de cocos.


3. Burrito de post

 
Este un mic dejun potrivit pentru persoanele care obișnuiesc să mănânce ceva foarte consistent la masa de dimineață. 

Se prepară foarte rapid, înlocuind ouăle jumări cu tofu sfărâmat călit cu puțină ceapă, chimen și curry/turmeric. Se pune acest amestec în lipie împreună cu felii de avocado, salsa de roșii și boabe de fasole roșie pentru a obține un burrito delicios de post. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod