Meniu de post. Ce să mănânci la micul dejun, prânz și cină? 15 idei

Dacă ai rămas în pană de idei și nu mai știi ce să mănânci în zilele de post îți recomandăm un meniu de post din care te poți inspira în funcție de gusturile tale.

Un meniu de post nu trebuie să fie bazat numai pe cartofi, zacuscă sau o cantitate exagerată de pâine/paste/orez alb. Există foarte multe cereale integrale pe care le poți include în meniul tău ca să înlocuiești pâinea albă și să obții o masă sățioasă. De asemenea, alături de cerealele integrale trebuie să adaugi surse bune de proteine vegetale și grăsimi sănătoase pentru a obține o masă hrănitoare și sățioasă. 

Ca să te scutim de căutări și de bătăi de cap îți recomandăm câteva idei pentru un meniu de post.
Astfel poți să alegi și să-ți construiești singură mesele pentru mic dejun, prânz și cină, toate fiind combinații simple și care nu necesită foarte mult timp de preparare. 


Meniu de post: variante de mic dejun, prânz și cină


1 din 16

Meniu de post. Mic dejun: toast cu avocado și ciuperci

Avocado este foarte util în diminețile în care ții post, deoarece poți să-l folosești pentru o mulțime de combinații sănătoase. El înlocuiește cu succes untul sau crema de brânză, în cazul în care le preferai la micul dejun.

Datorită bogăţiei sale în grăsimi bune, fibre şi proteine, avocado pe o felie de pâine integrală prăjită poate să constituie un mic dejun complet şi uşor de preparat.

Un toast din pâine integrală/secară cu avocado simplu (cu fulgi de ardei iute, sare și zeamă de lămâie), unul cu topping de ciuperci sotate (le poți prepara de seara ca să le ai pregătite în frigider) sau cu humus/boabe de năut constituie un mic dejun echilibrat și sățios.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod