Lista fructelor de pădure care fac minuni pentru sănătate

Goji

Aceste mici fructe roșii fac parte de mii de ani din arsenalul medicinei chinezești. Conțin vitaminele C, B2 și A, fier și antioxidanți. Se consideră, desi nu a fost dovedit științific, că fructele de goji sunt un sprijin important pentru sistemul imunitar, previn apariția bolilor cardiace, contribuie la buna funcționare a creierului, sprijină digestia și previn apariția tumorilor canceroase. Se consumă doar atunci când sunt coapte, cele necoapte putând fi toxice. Nu trebuie consumate de femeile gravide sau care alăptează și nici de persoanele care iau tratament anticoagulant.


Merișoarele

Dacă ești predispusă la infecții ale tractului urinar, poți să consumi suc de merișoare. Nu va trata infecția dar suplimentele care conțin merișoare reduc șansele de a dezvolta o astfel de infecție.
De asemenea, elimină bacteriile care pot provoca infecții la nivelul stomacului. Oamenii studiază în prezent felul în care merișoarele pot contribui la prevenirea cancerului și la sprijinirea sistemul imunitar. Dar trebuie să fii atentă cât suc de merișoare consumi: o cantitate prea mare poate cauza diaree și predispune la formarea pietrelor la rinichi.


Fructele de soc

De sute de ani, oamenii folosesc fructele de soc ca un remediu împotriva răcelii și gripei. Unele studii au indicat faptul că extractul de fructe de soc reduce perioada de acțiune a gripei, dacă este consumat în primele două zile de la apariția simptomelor.
Fructele de soc se consumă preparate, cele crude provoacă o stare de rău. Femeile însărcinate sau care alăptează și persoanele care au probleme ale sistemului imunitar nu trebuie să le consume deloc. De asemenea nu trebuie consumate dacă iei tratament pentru diabet, diuretice sau laxative.


Zmeura

Acest fruct, sau părți din el, au fost folosite încă din Antichitate pentru a trata răul matinal și durerile de stomac. Zmeura conține foarte mulți nutrienți care ajută în lupta împotriva mai multor tipuri de cancer și are și un rol neuroprotector.
Deși poți găsi aceleași substanțe și în anumite suplimente, cea mai bună variant este cea a fructului proaspăt. Astfel vei avea parte de toate beneficiile.


Agrișe

Agrișele pot fi întâlnite în mai multe culori: verde deschis, roz sau roșu atunci când sunt foarte coapte.  O varietate de agrișe este folosită de sute de ani în India pentru a trata răceala și febra, ca digestiv și ca tratament pentru păr. Unele dovezi îndică faptul că agrișele pot fi de ajutor în lupta împotriva cancerului, contribuie la buna funcționare a ficatului, previn osteoporoza tratează infecțiile și elimină paraziții.
Pot fi consumate crude sau gătite dar este bine să-ți întrebi doctorul înainte de a le consuma sub formă de supliment alimentar.   
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod