Învață să prepari mixul de condimente potrivit pentru fiecare rețetă


Te-ai obișnuit să cumperi amestecuri de condimente direct de la magazin? Din păcate uneori vor conține sare sau zahăr în exces, așa că este mult mai bine să combini chiar tu diferite categorii de condimente pentru a obține un gust aromat.
În funcție de rețeta pe care trebuie să o pregătești poți opta pentru anumite categorii de condimente, care vor evidenția restul ingredientelor și vor armoniza savoarea de la final. Nu alege soluția comodă, dar periculoasă pentru sănătate, de a cumpăra tot timpul un amestec gata preparat de la supermarket pentru că ar putea include un exces de sodiu, zahăr sau alte ingrediente artificiale. Este simplu să amesteci rapid condimentele de care ai nevoie și să asezonezi preparatul pe care îl vei realiza spre deliciul tuturor. În plus, vei face și economii importante pentru că pliculețele mici cu amestecuri aromate pot fi mai scumpe decât dacă vei cumpăra condimentele simple pentru a le combina ulterior.
Folosind această soluție poți adapta amestecul conform preferințelor familiei tale și eviți drumurile neașteptate la magazin. Ia câteva borcane de sticlă, asigură-te că sunt spălate și uscate și experimentează amestecând condimentele utile. Ține la îndemână amestecurile pe care le realizezi și nu vei mai avea probleme când începi să gătești și vrei să obții un gust cu totul special.

 
Iată ce mixuri de condimente poți realiza, în funcție de rețeta aleasă:

 
1. Mix pentru tacos

 
Combină:
- ¼ ceașcă de pudră de chili;
- 3 linguri de ceapă pudră, deshidratată;
- o lingură de usturoi pudră, deshidratat;
- 2½ lingurițe de sare de mare;
- 2 linguri de chimen măcinat;
- 2 linguri de oregano;
- 1½ linguriță de piper cayenne;
- o linguriță de coriandru măcinat.
 
Vei obține aproximativ o ceașcă din acest amestec condimentat. Adaugă ¼ din amestec, combinat cu ¾ cană de apă, lasă să dea în clocot, oprește focul și continuă să amesteci timp de 2 minute.

 
2. Mix pentru plăcintă cu dovleac, mere sau turtă dulce

 
Combină:
- 4 lingurițe de scorțișoară măcinată;
- 2 lingurițe de ghimbir măcinat;
- o linguriță de cuișoare măcinate;
- ½ linguriță de nucșoară măcinată.
 
Păstrează amestecul într-un recipient etanș, într-un loc răcoros și uscat pâna la 6 luni.
Vei obține aproximativ 3 linguri de amestec.

 
3. Mix de ierburi aromatice fără sare

 
Combină:
- 4 lingurițe de semințe de susan;
- 2 lingurițe de semințe de țelină;
- 2 lingurițe de măghiran uscat;
- 2 lingurițe de semințe de mac;
- 2 lingurițe de piper negru, măcinat;
- 1½ linguriță de fulgi de pătrunjel deshidratat;
- o linguriță de pudră de ceapă deshidratată;
- o linguriță de cimbru uscat;
- ½ linguriță de paprika;
- ½ linguriță de usturoi pudră, deshidratat.
 
Păstrează amestecul într-un recipient etanș, până la 6 luni. Vei obține ½ cană de amestec.

 
4. Mix aromat creol

 
Combină:
- 3½ lingurițe de paprika;
- 2 linguri de usturoi pudră;
- o lingură de sare;
- o lingură de pudră de ceapă;
- o lingură de oregano uscat;
- o lingură de cimbru uscat;
- o lingură de piper cayenne;
- o lingură de piper negru măcinat.
 
Păstrează amestecul într-un loc uscat și răcoros, într-un recipient etanș, până la 1 an. Vei obține ½ cană din acest amestec.
Este ideal pentru rețetele cu legume, carne de vită, pui sau fructe de mare.

 
5. Mix cajun

 
Combină:
- 650g de sare;
- 60g de piper cayenne;
- ¼ cană de piper negru măcinat;
- ½ cană de pudră de chili;
- 3 linguri de pudră de usturoi.
 
Păstrează mixul în recipiente etanșe, până la 1 an. Vei obține 3½ căni de amestec pe care îl poți folosi la tocănițe, fripturi, fructe de mare, feluri de mâncare care includ carne de porc, cartofi dulci sau alte legume.

 
6. Mix chinezesc din 5 condimente

 
Combină:
- 2 linguri de anason stelat;
- 2 linguri de semințe de fenicul;
- 2 linguri de scorțișoară măcinată;
- 2 linguri de cuișoare întregi;
- 2 linguri de boabe de piper negru.
 
Amestecă-le și macină totul cu ajutorul râșniței, până când obții o pudră fină. Păstrează mixul timp de cel mult 6 luni într-un recipient etanș. Vei obține ½ cană de amestec, foarte util pentru a intensifica gustul rețetelor cu specific asiatic.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;