Iaurt: 5 sfaturi utile ca să-l alegi pe cel mai sănătos din supermarket

Un produs de calitate nu trebuie să conţină lapte praf reconstituit, arome, coloranţi, fructe, agenţi de îngroşare şi zahăr.
Iaurtul din comerţ conţine bacterii bune, dar şi multe alte ingrediente inutile care nu îţi fac deloc bine sănătăţii. Dacă vrei să alegi un iaurt bun şi să te fereşti de cele cu ingrediente nesănătoase este important să citeşti întotdeauna eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi.

Iaurtul este un aliment benefic pentru sistemul digestiv şi cel osos, însă doar dacă vorbim despre cel simplu.

Iată care sunt cele mai importante lucruri de care să ţii cont atunci când vrei să cumperi un iaurt sănătos:

1. Bacteriile bune


Un iaurt bun trebuie să conţină lapte şi bacteriile vii Lactobacillus bulcaricus si Streptococcus thermophillus. Prin fermentare se ajunge la un produs sănătos.



2. Fără lapte praf


Când alegi un iaurt de calitate reţine că acesta nu trebuie să conţină lapte praf reconstituit, arome, coloranţi, fructe, agenţi de îngroşare, zahăr sau alte zaharuri (glucoză, fructoză).


3.Perioada de valabilitate


Aceasta nu trebuie să fie una foarte lungă. De obicei, ea nu trebuie să depăşească 10 zile.


4. Renunţă la iaurturile cu fructe


Acestea conţin agenţi de îngroşare, coloranţi şi conservanţi care nu aduc niciun beneficiu sănătăţii. Optează pentru iaurtul simplu în care să amesteci tu un fruct preferat şi puţină miere de albine naturală.



5. Evită iaurturile care conţin zahăr


Ele conţin în mod natural lactoză (zahărul predominant din lapte), astfel că în 230 de grame de iaurt simplu vei găsi 9 grame de zahăr, iar în aceeaşi cantitate de iaurt grecesc se regăsesc 7 grame de zahăr. De aceea este de preferat să nu alegi un iaurt care să conţină şi alte zaharuri adăugate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod