Frigiderul lui Dr. Oz: Inspiră-te ca să mănânci sănătos

Soluţia cea mai simplă ca să mănânci sănătos este aceea de a elimina toate alimentele nesănătoase din frigider şi cămară. Vezi cum şi-a organizat celebrul Dr. Oz frigiderul ca să scape de ispitele culinare!

Soluţia cea mai simplă ca să mănânci sănătos este aceea de a elimina toate alimentele nesănătoase din frigider şi cămară. Vezi cum şi-a organizat celebrul Dr. Oz frigiderul ca să scape de ispitele culinare!

 

Dacă obişnuieşti să comperi dulciuri, produse de patiserie, mezeluri sau alte produse procesate este momentul să încetezi dacă vrei să-ţi schimbi stilul de viaţă şi să mănânci mai sănătos. Cea mai bună soluţie ca să ai un meniu compus doar din alimente hrănitoare este să păstrezi în casă numai produse sănătoase.



Iată cum arată frigiderul lui Dr. Oz! Vezi care sunt recomandările specialistului pentru a-ţi organiza frigiderul astfel încât să conţină numai alimente sănătoase.



Printre produsele care nu-i lipsesc niciodată din frigider se numără:

  • Măslinele care aduc numeroase beneficii pentru organism, protejându-l de boli la inimă, depresie, cancer, tulburări mentale şi de un nivel crescut al colesterolului rău.
  • Afinele. O cană cu afine conţine doar 80 de calorii şi sunt foarte bogate în fibre, vitamina C şi magneziu.
  • Iaurtul turcesc Ayran. Acesta conţine iaurt şi apă rece, fiind o băutură răcoritoare foarte bogată în calciu şi probiotice care asigură o bună digestie.
  • Laptele de migdale. Acesta nu conţine grăsimi saturate care dăunează inimii şi este mult mai nutritiv decât laptele de vacă, susţine specialistul care are mereu în frigider o cutie cu lapte de migdale. De asemenea, acest lapte vegetal este o alternativă numai bună pentru persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză.


De asemenea, în fotografia de mai sus pe care Dr.

Oz a postat-o pe contul său de Facebook putem să vedem numai produse sănătoase, de la fructe proaspete (afine, mere, mango, lămâi, grepfrut), legume (morcovi, ardei, castraveţi, verdeaţă, ceapă verde, conopidă), lapte de migdale, unt de cocos, ouă, compot şi gem, muştar, maioneză, vin alb, murături, ulei de in, iaurturi şi multe altele.


Regulile care te ajută să-ţi organizezi frigiderul

 

1. Fă un stoc cu produsele esenţiale:

  • ouă care conţin colesterol bun şi sunt esenţiale pentru sănătatea inimii
  • lapte cu 2% grăsime sau dacă nu consumi lactate poţi să alegi un lapte vegetal de cânepă sau migdale.
  • pâine din făină integrală care are un conţinut ridicat de fibre.


2. Alege fructe şi legume în culori variate
Roşu, portocaliu, galben, verde, maro şi violet sunt culorile pe care trebuie să le vizezi. Astfel, Dr. Oz îţi propune să alegi de exemplu ardei roşu, tomate, mere, portocale, lămâi, spanac şi alte verdeţuri, struguri, ciuperci, avocado etc. De asemenea, poţi să optezi şi pentru legumele/frutele congelate pe care este bine să le ai la îndemână.


3. Alege produsele lactate mai sărace în grăsimi
Încearcă să nu mai cumperi brânzeturi fără număr cu un conţinut ridicat de grăsime, ci optează pentru lactate simple cum ar fi puţin parmezan răzuit, brânza de capră care are mai puţină grăsime decât cea de vacă şi iaurtul grecesc.




4. Optează pentru surse de proteine cu mai puţină grăsime
În locul cărnii de porc sau de vită, alege carnea de pui, curcan, peşte sau tofu. 

 

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • malaxa iza pe 11 Feb 2013, 16:05
    maioneza hellmans

    no comment si mie mi-a...placut borcanul cu maioneza la mare moda in uk-hellmans.....

    0
    0

  • Mihaela pe 9 Feb 2013, 10:18
    despre frigider

    In frigider gasim borcanul cu maioneza industriala. Nu vad sensul.

    0
    0

  • alina pe 8 Feb 2013, 20:55
    what??????

    dr.oz asta faimos din america mananca si muraturi?????iar maioneza nu o vad delok ca un produs atat de sanatos!!!!

    1
    0

  • AmeliEva pe 8 Feb 2013, 19:50
    Carmen

    In afara de iaurt si laptele de migdale, nu cred ca nu gasesti restul produselor. E adevarat, sunt scumpe unele dintre ele. Daca vrei sa te informezi, cauta alimentele pe net, vezi ce contin, apoi vezi ce produse gasesti asemanatoare.

    0
    0

  • AmeliEva pe 8 Feb 2013, 19:46
    Maioneza?

    Vad un borcan mare de maioneza cumparata.... de comert. Nasol...

    0
    0

  • Ionica pe 8 Feb 2013, 16:01
    comentarii

    Buna oameni buni cu buna stiinta voi aveti dreptate si bine faceti ca ne sfatuiti, pai sa va mearga bine in viata si va MULTUMESC

    0
    0

  • Ionica pe 8 Feb 2013, 16:01
    comentarii

    Buna oameni buni cu buna stiinta voi aveti dreptate si bine faceti ca ne sfatuiti, pai sa va mearga bine in viata si va MULTUMESC

    0
    0

  • Carmen pe 8 Feb 2013, 15:26
    Frigiderul......

    Buna ziua! Eu urmaresc foarte des emisiune Dr.OZ,dar sunt foarte multe alimente ce nu se regasesc la noi.As dori o altrenativa.Or cat de bine am vrea sa facem tot nu putem deoarece America este ce este si nu putem compara viata,salariile si mentalitatea de acolo cu cea din Romania.Sper totusi ca ce prezinta Dr.OZ sa putem gasi alternative si la noi si binenteles raportat la buzunarul omului de rand nu la nivelul salariului de parlamentar. O zi minunata!

    3
    0

  • elena pe 8 Feb 2013, 14:03
    placut

    Foarte bine organizat cu de toate dar asta poate face doar el noi cu salariile noastre nu stiu cat ar fi necesar sa putem avea frigiderul precum el.As fi foarte incantata daca ati da retete cu mancaruri dupa banii nostri, multumesc.

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod