dafin

Foi de dafin: beneficii uimitoare pentru sănătate

Dafinul, cunoscut și sub numele de laur, este o plantă aromatică originară din zona Mediteranei. Datorită aromei deosebite, dafinul este folosit în gastronomie, la prepararea diverselor mâncăruri, dar compușii benefici din această plantă o recomandă și ca plantă medicinală.
Încă din vremuri străvechi, se considera despre dafin că avea o putere vindecătoare, fiind fololosit în prepararea diverselor leacuri, Pentru greci și romani, dafinul era un simbol al purității, al purificării și era asociat cu Apollo, zeul medicinei. Totodată, dafinul era considerat simbolul gloriei și al onoarei, iar împărații romani purtau pe cap cununi de lauri.

Chiar și în vremurile noastre, foile de dafin sunt considerate plante cu efect tămăduitor. Iată câteva dintre beneficiile foilor de dafin asupra sănătății!

Foi de dafin: beneficii uimitoare pentru sănătate


Îmbunătățesc digestia și stimulează fluxul biliar


Având un puternic efect antioxidant, foile de dafin pot fi folosite pentru a elimina substanțele toxice din organism, pentru a ameliora simptomele neplăcute ale sindromului de colon iritabil și pentru a stimula digestia. Este indicat a fi folosit în indigestii, balonări și stări de vomă.
Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod