Foccacia de dovlecel, deliciul zilelor de vară

E vară și e păcat să nu profităm de tot ce ne oferă natura. Îți propunem astăzi o foccacia cum numai în miez de vară poți mânca, prietenoasă cu silueta și cuceritoare pentru papilele gustative.
Când te gândești la foccacia, îți vine în minte un aluat și un mod de lucru mai complicat, care implică frământare și dospire, un întreg ciclu care face operațiunea mai greoaie. Ei bine, ceea ce îți propunem noi este o variantă simplă și perfectă pentru zilele de vară.

#trecipeproaspăt cu foccacia 


Foccacia de azi are la bază legumele proaspete. Noi am folosit dovlecei și roșii românești. Pentru o varietate de legume românești,  te poți aproviziona din Piața Lidl (raionul de legume și fructe, care se găsește în fiecare magazin Lidl din țară), cu atât mai mult cu cât poți vedea exact care este originea produselor pe care le cumperi și povestea producătorilor locali de la care vin. Lidl are platforma #trecipeproaspăt, o platformă de informare despre originea produselor românești din Piața Lidl care este disponibilă și utilă pentru orice client. Poți afla imediat de unde provin fructele și legumele și cine sunt producătorii lor, doar scanând codul QR de pe lădițele de pe rafturi.

Pentru că Lidl susține producția locală prin investiții sustenabile în parteneriatele cu furnizorii de fructe și legume românești,  în primele trei săptămâni din luna iulie, pe rafturile magazinelor Lidl, au existat cantități de peste 95% de roșii românești 99% cartofi și ceapă românești și 99% cartofi și ceapă românești și fructe de pădure și verdețuri exclusiv de la producători români.
 
În același timp, Lidl oferă sprijin furnizorilor locali prin furnizare de know-how, numeroase resurse și oportunități prin care ei pot avea acces la standarde de calitate și siguranță alimentară recunoscute internațional, ca tu să te bucuri de produse de calitate și proaspete. Spre exemplu, știai că toți furnizorii Lidl de fructe și legume sunt certificați Global G.A.P. – un standard global pentru producția agricolă sigură și durabilă?     
Pentru rețeta de azi, am mers mai întâi la cumpărături în Lidl și ne-am pus pe treabă în bucătăria Eva.    





Ingrediente:


2 dovlecei din Piața Lidl

2  cepe roșii mari din Piața Lidl

2 ouă

2 căței de usturoi

250 g făină albă

4 roșii țărănești din Piața Lidl

sare și piper

ulei de măsline

mix de condimente uscate – oregano, busuioc și mentă
 

Mod de preparare:



Pentru început, dăm dovleceii pe răzătoarea mare. Tăiem ceapa julienne, zdrobim usturoiul și decojim roșiile, apoi le tăiem cuburi așa cum am făcut noi în videoul din acest articol.

Într-un vas, punem dovlecelul, ceapa, roșiile, usturoiul și ouăle. Adăugăm făina și amestecăm bine până la omogenizare. Asezonăm cu sare, piper și un mix de condimente uscate.

Punem totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și întindem uniform, apoi punem la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.

Se servește alături de o salată de ruccola. Sau cu ce vreți voi! E bună și simplă!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod