paine

E mai sănătoasă pâinea prăjită decât cea normală? Ce spun nutriționiștii

Nimic nu se compară cu plăcerea de a mânca o felie de pâine bună. Dar oare există vreo diferență nutrițională între pâinea prăjită și cea simplă?
Teoretic, prajirea painii ofera mai putine beneficii pentru sanatate. Dar sunt acestea suficient de mari ca sa aiba o importanta? In plus, multe persoane vor sa stie daca prajirea painii este nociva. Mind Body Green a consultat doi specialisti pentru a afla raspunsurile.

Ce inseamna prajirea painii


La nivel biochimic, prajirea painii produce cateva reactii chimice care se declanseaza atunci cand painea proaspata este deshidratata si se innegreste. Denumit reactia Maillard, acest raspuns chimic este responsabil pentru culoarea inchisa, aroma specifica si textura painii prajite.

Ce valoare nutritionala are painea prajita?


„Cel mai mare mit in care cred pacientii mei este ca prajirea painii distruge nutrientii, desi painea prajita nu ucide nutrientii sau scade valoarea nutritionala.
Vitaminele si mineralale raman in paine”, precizeaza Niket Sonpal, director asociat Brookdale University Hospital and Medical Center. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod