Dr. Oz: 6 ingrediente din cămara ta care te ajută să găteşti sănătos

Cea mai simplă soluţie ca să găteşti rapid şi sănătos este aceea de a avea o cămară organizată. Există câteva ingrediente pe care trebuie să le aibă oricine în casă. Află de la Dr. Oz care sunt acestea!

Cea mai simplă soluţie ca să găteşti rapid şi sănătos este aceea de a avea o cămară organizată. Există câteva ingrediente pe care trebuie să le aibă oricine în casă. Află de la Dr. Oz care sunt acestea!

Conservele simple şi cu cât mai puţină sare te vor scoate din impas de fiecare dată când ajungi târziu acasă şi nu ai timp să găteşti ceva sofisticat. Acesta este doar un exemplu, după cum susţine celebrul Dr. Oz care recomandă oricărei femei să-şi aprovizioneze foarte bine cămara pentru a avea mereu la îndemână soluţii rapide de a găti sănătos.

Iată care sunt recomandările specialistului:

1. Conservele cu pastă de tomate

Fie că le cumperi de la magazin (alege-le pe cele care conţin doar roşii şi sare), fie le conservi toamna, roşiile au rolul de a salva orice mâncare, oferindu-i un plus de savoare.

Conservele de roşii au un conţinut ridicat de licopen, o substanţă cu efect anticancerigen, dar şi potasiu şi vitamina C. Dr. Oz îţi recomandă să le foloseşti pentru a prepara sosul pentru paste, pentru tocaniţe de legume, ciorbe sau ca topping pentru omletă.


2. Conservele de boabe de fasole şi năut


Aceste ingrediente săţioase au mult potasiu, proteine, fibre şi vitamine din complexul B. Le poţi folosi pentru a prepara rapid o iahnie sau o ciorbă de fasole, pastă de năut (humus), tocăniţă de năut sau pentru a conferi un plus de saţietate salatelor de crudităţi. Ca să reduci cantitatea de sare din conserve este recomandat să speli bine boabele înainte de a le folosi.


3.
Linte, orez integral, quinoa, paste integrale


Aceste ingrediente au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale. De asemenea, sunt potrivite pentru o masă rapidă, săţioasă, dar şi sănătoasă. Poţi să le foloseşti alături de salate de crudităţi sau diverse sote-uri de legume preparate simplu. De asemenea, orezul integral fiert îl poţi folosi în amestec cu alte legume pentru a face chifteluţe pe care să le coci la cuptor. Lintea se poate folosi pentru salatele de crudităţi pentru a le face mai săţioase şi a adăuga proteine, în diverse tocăniţe cu curry, dar şi ca să faci un pateu vegetal cu usturoi, ulei de măsline, mirodenii şi verdeţuri. Quinoa poţi să o păstrezi fiartă în frigider pentru a o adăuga la salate (conţine proteine complete şi multe minerale) sau să o amesteci cu lapte de soia pentru micul dejun pentru a obţine o budincă nutritivă.



4. Nuci şi seminţe crude


Nucile, seminţele de floarea-soarelui, seminţele de doveal, migdalele, fisticul, nucile caju, seminţele de chia, seminţele de in, nucile braziliene, arahidele sunt hrănitoare şi pot fi adăugate în diverse mâncăruri pentru a asigura un plus de grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale. Nu trebuie să le ai pe toate în casă, ci să alegi câteva pe gustul tău pe care să le ţii mereu la îndemână. Astfel le vei putea folosi în salatele de crudităţi, să faci lapte vegetal din ele sau să faci pastă/unt de nuci pentru micul dejun.


5. Făină integrală/de orez/alac/hrişcă/fulgi de ovăz

Încearcă să eviţi făina albă rafinată şi ţine în cămară doar tipuri de făină integrală.
Le poţi folosi pentru a prepara pâine de casă şi diverse dulciuri sănătoase.


6. Conserve de ton şi sardine


Conţin acizi graşi omega-3 care sunt esenţiali pentru inimă şi creier. Poţi apela la aceste conserve pentru a îmbogăţi salatele de legume sau pentru a da savoare sosului de paste.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 10 Apr 2013, 11:53
    laptele este foarte important

    Si laptele este foarte important intr-o dieta echilibrata. Dupa sala, eu beau un pahar de lapte slab si ma simt foarte bine. Intr-adevar, scandalul cu aflatoxina a cam alarmat lumea, dar trebuie avuta mare grija ce lactate consumam…este vorba despre sanatatea noastra pana la urma. Spre exemplu, eu mananc numai lactate de la Muller, sunt fan. . In perioada respectiva, am tot cumparat iaurturi si specialitati cu lapte si ciocolata de la ei, pentru ca s-au gasit in mai toate magazinele.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod