Dr. Oz: 5 alimente care-ţi protejează pielea de arsurile solare

Este suficient să bei două ceşti cu ceai verde pe zi atunci când stai la plajă. În plus, foloseşte neapărat crema cu un factor de protecţie ridicat.

Pielea ta are nevoie de protecţie împotriva radiaţiilor solare, deoarece acestea se numără printre factorii de risc principali care favorizează dezvoltarea cancerului de piele. Pe lângă efectul oferit de cremele cu factor de protecţie solară, celebrul Dr. Oz susţine că există anumite alimente pe care atunci când le consumăm oferă corpului substanţe care-l feresc de efectele nocive ale soarelui.

Prin expunerea prelungită la soare, în orele nerecomandate de medicii dermatologi, îţi expui pielea îmbătrânirii premature şi unui risc foarte mare de apariţie a problemelor dermatologice, inclusiv a cancerului de piele.

Aceste alimente au un conţinut ridicat de antioxidanţi care protejează pielea din interior şi o apără de efectele nedorite ale radiaţiilor solare.

1. Ceaiul verde


Un studiu recent apărut în publicaţia British Journal of Nutrition arată că prin consumul a două ceşti de ceai verde pe zi se reduce semnificativ riscul de a suferi arsuri solare în urma expunerii prelungite la soare. Efectul protector este oferit de antioxidanţii care se regăsesc din belşug în acest tip de ceai şi pătrunde prin piele, ajuntând la neutralizarea radicalilor liberi.

Astfel, riscul de inflamare a pielii este redus, explică specialistul.

Un alt ceai care are un conţinut şi mai ridicat de antioxidanţi este cel alb . Consumă-l şi pe acesta pentru a beneficia de efectele lui protectoare.

 

2. Peştele


Macroul, somonul, heringul, anşoa şi sardinele sunt bogate în acizi graşi omega-3 care au un puternic efect antiiflamator. Odată ce sunt ingerate în corp, grăsimile bune protejează pielea de arsurile solare. Alte surse de omega-3 sunt: uleiul de măsline presat la rece, avocado, nucile şi seminţele de in.

Include în meniul tău aceste ingrediente pentru a beneficia de efectul lor protector! Este recomandat să consumi săptămânal 2-3 porţii de peşte preparat la cuptor sau pe grătar.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod