Dieta pentru anemie

Dieta este extrem de importanta pentru tratarea anemiei, deoarece mancaruri rafinate precum: painea alba, orezul, zaharul si deserturile lasa organismul fara necesarul fier, iar acest fapt duce la excluderea acestora din dieta zilnica.
Specialistii ne recomandata ca fierul sa fie luat in forma naturala si organica, asa cum se gaseste in alimente. Din aceasta cauza dieta trebuie sa se axeze pe legume crude si fructe proaspete deoarece sunt adevarate surse naurale de fier.

De asemenra, daca suferi de anemie ar trebuie sa incepi un tratament terapeutic cu o dieta bazata exclusiv pe fructe timp de 5 zile pe saptamana, 3 mese pe zi  constand numai in suc proaspat de fructe. Aceasta trebuie urmata de o dieta numai cu fructe si lapte timp de aproximativ 15 zile.
In aceste conditii, mesele trebuie luate exact la aceeasi ora.

Dupa aceea, trebuie sa introduci gradual alte alimente pentru a echilibra dieta. Printre alimentele nou introduse sunt: seminte, nuci, cereale, si, bineinteles, legume si fructe.


Alte tratamente pentru anemie

1. Baie cu apa rece
Baile cu apa rece sunt recomandate pentru tratarea anemiei. Persoanele in cauza trebuie sa faca bai cu apa rece de 2 ori pe zi, insa apa trebuie racita treptat pentru a preveni alte afectiuni: raceala, gripa, pneumonie etc.
 

2. Baie fierbinte cu sare
O baie fierbinte timp de 5-10 minute, o data pe saptamana, si ocazional o baie in aburi sunt extrem de folositoare. Totodata, sunt recomandate baile la lumina razelor solare deoarece stimuleaza producerea celulelor rosii.

3. Exercitii de respiratie si exercitii fizice usoare
Alti factori importanti care ajuta la vindecarea anemiei sunt exercitiile pentru respiratie si exercitiile fizice usoare care pot fi facute in natura sau in timp ce te plimbi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod