De ce nu trebuie să guști aluatul necopt

Sărbătorile pot fi un moment de bucurie, dar pot fi, de asemenea, și o provocare. Gândește-te la toate dulciurile delicioase pe care le faci acasă și la cât de încântați vor fi toți cei dragi de rezultatul final.
Însă știi ce ar trebui să știi despre aceste dulciuri? Nu ar trebui nici măcar să le guști până când nu sunt gătite. Cu toate că vrei să știi dacă aluatul are gustul perfect sau dacă mai are mult până se face, ar trebui să nu uiți că toții membrii familiei ar trebui să evite aluatul necopt. Iată care sunt motivele!

Care sunt motivele pentru care ar trebui să eviți aluatul necopt


Ce folosești la aproape toate rețetele de aluat pe care le faci? Făină și ouă. Însă făina negătită poate conține bacteria E.
coli, iar ouăle crude pot purta riscul infectării cu Salmonella. Simptomele pentru infecția cu bacteria Salmonella pot include diaree, febră și crampe abdominale la câteva ore până la câteva zile după expunerea la bacterie. Simptomele pentru infecția cu E. coli variază de la crampe severe la stomac până la diaree și vărsături. În timp ce multe infecții cu E. coli se pot ameliora într-o singură săptămână pe cont propriu, precum o fac și unele infecții cu Salmonella, unele pot pune viața în pericol în cel mai rău caz.

Bacteria E. coli din făina crudă a fost problematică în 2016, când un focar de infecție care a provenit de la mai multe branduri majore a afectat 24 de persoane din Statele Unite.


Când pregătești aluatul pentru cozonac, prăjituri și chiar și pâine acasă, în propria bucătărie, te-ar putea tenta să îl guști puțin înainte de a fi gătit complet. Dar evită această tentație! Consumul sau gustatul aluatului necopt sau chiar al și unor creme te poate îmbolnăvi.
Experții spun că această avertizare nu este valabilă doar pentru aluatul de prăjituri, ci și pentru cel de tortilla, pizza, biscuiți, clătite sau diferite produse făcute cu făină. Urmează toate instrucțiunile de copt și refrigerare și spală-te pe mâini după ce lucrezi cu ingredientele brute, pentru a te asigura că eviți complet riscul unei infecții!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod