De ce ar trebui să mănânci goji dacă stai toată ziua în fața calculatorului

Fructele de goji sunt originare din Asia și cresc pe un arbust. Acestea sunt de culoare roșie-portocalie, au un gust dulce-acrișor și pot fi consumate crude, gătite sau uscate. Însă știi de ce sunt perfecte dacă stai toată ziua în fața calculatorului?

Importanța fructelor goji pentru persoanele care stau toată ziua în fața calculatorului


Pe lângă gustul lor bun, fructele goji au un conținut bogat de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Acestea te pot ajuta să lupți împotriva bolilor, să-ți controlezi greutatea și să îți îmbunătățești digestia. Au puține calorii și multe substanțe nutritive.

Fructele goji au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că nu vor crește nivelul zahărului din sânge. Iar acest lucru le transformă într-o gustare perfectă.
În același timp, fructele goji reprezintă o sursă excelentă de vitamine și aminoacizi esențiali.

Beneficiile fructelor goji


Sunt bune pentru vedere


Aceste fructe conțin zeaxantină, care este un antioxidant ce stimulează sănătatea ochilor. Conform unui studiu efectuat în Elveția, consumul suplimentelor ce conțin goji timp de 90 de zile duce la scăderea numărului de depozite gălbui de sub retină, care provoacă degenerarea musculară la nivelul ochilor. Iar când stai mult timp în fața ecranelor, ochii tăi au nevoie de orice ajutor suplimentar.

Sunt benefice pentru prevenirea cancerului


Conform unui studiu care a fost publicat în Life Sciences, fructele goji te pot ajuta să lupți împotriva cancerului, deoarece extractul de goji poate opri răspândirea celulelor canceroase.

Pot îmbunătăți starea de spirit


Un studiu realizat în Phoenix, Statele Unite, a ajuns la concluzia că un consum regulat de suc de goji de 14 zile poate duce la îmbunătățirea stării de spirit, precum și la performanțe și funcții gastro-intestinale mai bune.

Sunt benefice pentru persoanele care suferă de diabet


Datorită indicelui glicemic scăzut, fructele goji reprezintă gustarea perfectă pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece nu cresc nivelul zahărului din sânge. În plus, există mai multe studii care au demonstrat că aceste fructe au reușit să reducă nivelul zahărului din sânge.

Stimulează sănătatea pielii


Având un conținut bogat de antioxidanți, fructele goji pot preveni deteriorarea celulelor pielii. Un studiu efectuat la Universitatea din Sidney a demonstrat că un consum regulat de fructe goji îți protejează pielea împotriva daunelor cauzate de radiațiile UV.

Te pot ajuta să slăbești


Cu toate că au un gust dulce, au și un conținut bogat de fibre și scăzut de calorii. Dacă înlocuiești alte fructe uscate cu goji, poți slăbi, având în vedere că pierderea în greutate poate fi susținută de fructele cu un conținut scăzut de calorii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod