Cum să gătești fasolea boabe pentru a nu te balona

Fasolea reprezintă o sursă perfectă de proteine provenite din plante, carbohidrați cu eliberare lentă, fibre, vitamine și minerale.
Fasolea boabe nu este doar extrem de sănătoasă, ci este și un aliment foarte ieftin și poate fi transformată în preparate foarte gustoase pentru întreaga familie. 

Însă gustul delicios al mâncărurilor de fasole vine împreună cu un mic dezavantaj la pachet, în cazul în care boabele nu sunt preparate perfect. Este vorba despre două dintre cele mai jenante și inconfortabile probleme digestive care pot apărea după consumul de fasole - balonarea și flatulența. Poate că nu acționai în vreun fel în trecut, pentru a scăpa de aceste simptome nedorite, însă există câteva modalități inteligente care ajută la reducerea și chiar eliminarea acestor probleme digestive nedorite.
Mai jos, am pregătit o listă cu câteva sfaturi care previne balonarea după consumul de fasole boabe. Iată care sunt acestea!

Sfaturi pentru a găti fasolea boabe


Fasolea boabe se înmoaie într-o castron mare cu apă, pentru 24 de ore. Cel mai bine, poți lăsa fasolea în apă peste noapte. De asemenea, este recomandat să schimbi apa aceasta de câteva ori în timpul perioadei de înmuiere.

După înmuiere, boabele de fasole se pun într-o sită mare sau într-o strecurătoare și se lasă puțin sub un jet de apă rece, până se clătesc bine.

După ce ai terminat și clătirea boabelor, fasolea se pune într-o cratiță mare sau o oală sub presiune.
Dacă folosești o oală sub presiune, acoperă fasolea cu apă proaspătă și gătește-o conform instrucțiunilor din manualul de folosire a oalei. 

În cazul în care gătești fasolea boabe într-o oală normală, îți poți da seama dacă este gătită în momentul în care boabele sunt fragede și pot fi strivite cu ușurință între degete. Nu trebuie să fie foarte moi, astfel încât să nu-și mai păstreze forma. 

Se clătesc boabele de fasole bine sub un jet de apă, așa cum ai face cu orezul, astfel încât amidonul care ar produce balonarea să fie eliminat.
Dacă vrei să pregătești boabele de fasole într-un lichid pe care îl vei consuma împreună cu fasolea, atunci nu se mai clătește fasolea după ce o gătești. Poți adăuga în apa în care gătești fasolea o bucată de alge marine kombu, pentru a ajuta la eliminarea oricăror proprietăți de balonare a boabelor de fasole. Însă asigură-te că spumezi preparatul, cu ajutorul unei linguri cu fante.

Tu ce alte trucuri pentru a găti fasolea boabe mai cunoști?
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iunia pe 31 Ian 2017, 15:45
    cum să nu ne balonăm de la fasole

    folosesc rețeta sârbească: pun boabele de fasole la spălat, apoi la muiat 24 de ore, apoi le clătesc, le pun la fiert într-o oală obișnuită, las să fiarbă 13 minute, arunc apa de pe fasole, le pun din nou la fiert pentru 10 minute - acoperindu-le cu apă fierbinte: Apoi arunc din oală apa cu tot cu fasole Și pun în oală o bucată de carne și o gătesc după pofta inimii.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod