Ciocolata neagra

Ciocolata menţine corpul tânăr? Adevărul te va surprinde

Ciocolata neagră este considerată un superaliment cu multiple beneficii pentru corp. Descoperă ce efecte are şi dacă menţine corpul tânăr!
Chiar dacă intră în categoria dulciurilor, ciocolata are beneficii pentru sănătate datorită conţinutului său bogat în antioxidanţi şi minerale. Dar, trebuie să optezi pentru ciocolata cu un conţinut cât mai ridicat de cacao, deoarece va conţine mai puţin zahăr şi corpul tău va beneficia de pe urma antioxidanţilor existenţi în ea.

O ciocolată neagră, cu un conţinut de peste 70% cacao va avea şi mai puţine ingrediente, în general unt de cacao, pudră de cacao, lecitină de soia, zahăr nerafinat şi extract de vanilie. În schimb, dacă te vei uita pe eticheta unui sortiment de ciocolată cu lapte vei constata că zahărul este primul ingredient şi lista va conţine mai mulţi aditivi necunoscuţi.

Cea mai bună alegere este ciocolata făcută cu cacao crudă, nerafinată, însă aceste sortimente de ciocolată sunt mult mai scumpe.
În aceste sortimente conţinutul de zahăr este foarte mic sau chiar înlocuit cu extract de stevia, iar în plus corpul va beneficia de efectul puternic anti-aging al pudrei de cacao neprocesată.

Iată la ce este bună ciocolata neagră consumată cu moderaţie şi cum menţine ea corpul tânăr:



Păstrează creierul tânăr


Teobromina din boabele de cacao are un efect spectaculos asupra capacităţii de concentrare. Efectul ei stimulent este unul mult mai uşor decât cel al cofeinei din cafea. De asemenea, circulaţia sanguină este mai bună după ce consumi o cantitate mică de ciocolată neagră, iar acest lucru conduce la o oxigenare mai bună a creierului. Un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că ciocolata neagră are efect neuroprotector şi previne îmbătrânirea prematură a creierului.

Un alt studiu apărut în 2014 a scos în evidenţă faptul că un anumit compus din ciocolata neagră, numit lavado, previne şi reduce riscul de a suferi de maladia Alzheimer, scrie publicaţia medicalnewstoday.com


Păstrează inima tânără


Un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health arată că boabele de cacao şi ciocolata cu un conţinut mare de cacao protejează inima de boli grave. De asemenea, s-a constatat că ciocolata neagră este de folos persoanelor care suferă de hipercolesterolemie şi hipertensiune arterială, deoarece reduce nivelul colesterolului rău şi scade tensiunea arterială.



Păstrează pielea tânără


Cacaua este recunoscută pentru efectul său anti-aging asupra pielii. Potrivit specialiştilor, ea are un conţinut mai ridicat de antioxidanţi decât ceaiul verde şi vinul roşu. Astfel că, două pătrăţele de ciocolată cu un conţinut foarte ridicat de cacao aduc numai beneficii pentru circulaţia sângelui şi, implicit, este îmbunătăţit şi aspectul pielii.

Un studiu apărut în Journal of Investigative Dermatology şi citat de publicaţia The Mirror arată că în cacao se regăsesc anumite substanţe care inhibă procesul de îmbătrânire a pielii şi previn apariţia ridurilor, în special în cazul persoanelor care petrec multe ore la plajă. Cercetarea arată că substanţele din cacao combat efectele nocive ale radiaţiilor solare, protejând astfel pielea de îmbătrânirea prematură.



Are un conţinut ridicat de minerale esenţiale pentru sistemele osos, nervos şi circulator


Magneziul, cuprul, manganul şi fierul sunt mineralele care se regăsesc din abundenţă în ciocolata neagră şi au un rol protector asupra corpului. Oasele, celulele nervoase şi sistemul circulator au nevoie de aceste minerale pentru a funcţiona cum trebuie şi a păstra sănătatea organismului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod