Cele mai periculoase ingrediente din mâncarea ta

Săptămânal vorbim despre alimentația sănătoasă, în încercarea de a ne obișnui, zi de zi, cu un mod de viață cât mai echilibrat.
Si pentru ca pana acum am pus accentul pe alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra, astazi ne vom pozitiona de partea cealalta a baricadei si vom vorbi despre alimentele pe care nu ar trebui sa le mai consumam, alimente periculoase prin prisma ingredientelor pe care le contin.

Acesta este si motivul pentru care am incercat sa facem o lista cu cele mai periculoase ingrediente pe care, din pacate, le gasim in alimentele pe care le consumam. Iata care sunt acestea si, inca o data, de ce este atat de important sa citesti etichetele produselor pe care le cumperi:

Ingredientele de care ar trebui sa te feresti


Nitritul de sodiu (E250) - folosit pentru a conserva produsele din carne, nitritul de sodiu este poate cel mai cancerigen conservant chimic din alimentele noastre.
E250 este cel mai adesea prezent in mezeluri, pateuri, dar si unele conserve de peste.

Uleiurile hidrogenate - pot cauza boli ale inimii, dar si deficiente nutritionale. Le intalnim cel mai adesea in margarina, cremele de branza si majoritatea semipreparatelor. Tot uleiurile hidrogenate sunt responsabile si pentru imbatranirea prematura a pielii, spun specialistii. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod