Ce se întâmplă dacă mănânci prea repede?

Știai că britanicii petrec doar 41 de minute pe zi pentru a mânca micul dejun, prânzul și cina?
Împărțind acest timp, înseamnă un timp mediu de consum de 8 minute pentru micul dejun, 13 minute și 45 de secunde pentru masa de prânz și 19 minute și 27 de secunde pentru cină. Americanii mănâncă în medie într-o oră și 14 minute pe zi. Însă ce se întâmplă atunci când mănânci prea repede?

De ce nu este bine să mănânci prea repede?


Deși fiecare dintre noi poate justifica ușor nevoia de a mânca repede, persoanele care mănâncă prea repede sunt susceptibile obezității sau dezvoltării sindomului metabolic, ambele probleme crescând riscul apariției bolilor de inimă, diabetului și accidentului vascular cerebral. Iar toate aceste afecțiuni pot fi fatale.

Atunci când te grăbești să mănânci, indiferent ce moment al zilei este, sistemul tău digestiv nu poate ține pasul.
Iar când se întâmplă asta, creierul tău nu mai primește semnalul că te-ai săturat. În mod inevitabil, ajungi să mănânci prea mult. Când ingerezi un preparat sau un aliment, durează aproximativ 20 de minute pentru ca stomacul tău să te prindă din urmă. Procesul nu se declanșează însă până când stomacul nu începe să se întindă. Deci, dacă mănânci mai încet și îi acorzi mai mult timp stomacului tău, vei observa că nu vei mai mânca în plus.

Gândește-te la ultima dată când ți-a fost foarte foame.
Odată ce ai început să mănânci, probabil că ți-a fost foarte ușor să mănânci tot din farfurie, într-un timp scurt. S-ar putea să fi suferit și de arsuri stomacale ulterior. Acest lucru se datorează faptului că stomacul tău încearcă să recupereze ritmul în care a primit mâncarea.

Dacă mănânci mai încet și rezervi cel puțin câte 20 de minute pentru fiecare masă, îi permiți tractului digestiv să aibă un început promițător pentru procesul de digerare a alimentelor.

În plus, atunci când mănânci prea repede, aerul poate ajunge în stomac și îl poate supraîncărca.
În acest fel, este produs mai mult acid, lucru care poate duce la apariția arsurilor stomacale sau refluxului gastroesofagian.

Când mănânci într-un ritm mai lent, te bucuri de masă. Atunci când nu ai arsuri stomacale, reflux gastroesofagian, gaze și balonare, ajungi să poți savura ceea ce mănânci, deoarece ești mai conștient. Vei fi mai atent la textura, aroma și mirosul alimentelor, masa fiind mai interesantă și chiar memorabilă. În plus, nu merită să te grăbești pentru a-ți pune în pericol sănătatea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod